Кралев благодари на Coca-Cola за подкрепата към българския спорт


Кралев благодари на Coca-Cola за подкрепата към българския спорт
Снимка: БГНЕС

1039 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 5-ото издание на футболния турнир за ученици за „Купата на Coca-Cola: Движи се!”. „Много е радващо, когато виждаме, че големи частни компании помагат на българския спорт. Защото през последните 25 години забравихме от къде идват и как се коват големите шампиони, забравихме да обръщаме внимание на децата, забравихме, че България има нужда от здраво поколение. И сега трябва да направим всичко възможно те да се раздвижат, да изпитат удоволствие от спорта, потребност от това да спортуват и да развиват двигателите си навици и дисциплина“, заяви Кралев.

Министърът похвали и новата спортна зала в комплекс „Царско село“, в която се състоя събитието. „За пръв път идвам в тази зала, която е едно прекрасно съоръжение. Мога само да поздравя господин Стойне Манолов за направената инвестиция. Да, средствата, вложени в спортна инфраструктура се възвръща много трудно, но са изключително полезни за българския спорт. Защото тук може да се постави основата на една много сериозна подготовка за децата и смятаме, че това е пътят. С каквото може да помогне министерството, ще го направи, но частните инвестиции са много важни за развитието на българския спорт“, завърши Кралев.

От началото на турнира за „Купата на Coca-Cola: Движи се!” в него са взели участие над 35 000 ученици, а през тази година се включват 15 000 деца, разпределени в над 370 отбора. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички