Потвърдено: Американци поемат Пирин, стартират със заем от милион


Потвърдено: Американци поемат Пирин, стартират със заем от милион
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

2158 0

С 33 гласа "за" Общинският съвет на Благоевград одобри предложението на кмета Илко Стоянов да бъде позволено на Американската мениджърска агенция CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК Пирин.

По този начин компанията взима в свои ръце огромна част от клуба, след като предложението беше вкарано като извънредна точка в дневния ред.

Още в изминалите дни стана ясно за подобен интерес, като представители на компанията са провели разговори с кмета. От Общината подчертаха, че е било разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 млн. лв. от ПФК Пирин, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор, пише "24 часа".

Какво предстои

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб. 

В случай, че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от ОФК „Пирин“ на CRD Sport.

Следете всичко най-интересно от българския футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички