Популярен бивш арбитър, ръководил големи мачове, е новият шеф на съдиите в БФС


Популярен бивш арбитър, ръководил големи мачове, е новият шеф на съдиите в БФС
Снимка: Getty Images

1231 0

Стана ясно името на новия председател на Съдийската комисия към БФС. Това се случи след първия за новата 2022-ра година Изпълком на централата ни. А името на новия шеф на реферите у нас е Виктор Касай.

Унгарецът е отлично познато име сред футболните привърженици, след като е ръководил някои големи сблъсъци - както в Шампионска лига, така и на европейски първенства. Новината бе обявена от президента на БФС Борислав Михайлов след заседанието.

"Новият шеф го чакам днес, ако всичко е нормално с пътуване и коронавирус. Утре ще даде пресконференция. Той се казва Виктор Касай, унгарец. Последната му работа като шеф на съдиите е била в Русия. Ако всичко е точно, ще поеме утре функциите си. Той ще живее и работи в България за разлика от Марк Бата. Работил е и към УЕФА. Повечето федерации се спират на чужденци.

Договорът му ще е за година и половина. Увеличаваме броя на младите съдии в България и тяхната квалификация. Съответно и на топ съдиите с повече мачове в топ първенствата. Към момента унгарецът идва със свой асистент, комисията остава в същия вид, за да може да има приемственост" - сподели Михайлов на пресконференция.

След въпросния Изпълком стана ясно и още едно много важно решение за родния футбол - кой ще ръководи националния отбор на България и остава ли Ясен Петров начело?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички