Погребаха легендарен национал с топка и шал на Спартак (Варна)


Погребаха легендарен национал с топка и шал на Спартак (Варна)

2787 0

Легендата на Спартак (Варна) Живко Господинов беше погребан с футболна топка и шал на любимия отбор вчера след обяд. Както е известно той загуби битката с рака и почина на 57-годишна възраст, след като беше диагностициран с тумор на белия дроб и в главата.

Тялото на бившия национал и участник на световното първенство в Мексико през 1986 г. бе положено в Старите варненски гробища, съобщава „Варна Утре”.

Преди това ковчегът на Господинов бе поставен в центъра на терена на стадиона на Спартак, а над 300 души го изпратиха с аплодисменти. Траурната церемония продължи в катедралния храм "Свето Успение Богородично".

Преди да бъде погребан Господинов на присъстващите бе прочетено съболезнователно писмо от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На гроба на Живко Господинов бяха положени венци от ветерани на Спартак, фенове на отбора, Министерството на младежта и спорта, ЗС на БФС-Варна, хандбален клуб Спартак и катедра "Икономика и управление на строителството" в Икономически университет-Варна. Последна почит отдадоха и много черноморци, сред които Иван Василев, Божил Колев, Стефан Богомилов. Изпратиха го първият му президент Атанас Атанасов (Кеби) и съотборниците му Румен Димов, Асен Михайлов, Иван Петров, Красимир Зафиров и много други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички