Подписват договора за премиите на националите след Осло


Подписват договора за премиите на националите след Осло

1813 0

Въпросът с премиите на националите се реши принципно вчера на лагера в Правец след визитата на президента на БФС Борислав Михайлов. Окончателната договорка, скрепена с подписи, ще стане факт след гостуването на Норвегия - най-вероятно на лагера за домакинството срещу Малта на 16 ноември, съобщава вестник "Труд".

Двете страни преговарят от месец за общата сума на бонусите, която ще е 2 млн. евро за класиране на Евро 2016. При успешна кампания в касата на родната централа ще влязат не по-малко от 5,5 млн. евро.

Официална информация по темата няма и едва ли ще има. Тайна са и конкретните преговори, като от едната страна на разговора вчера бе Михайлов, а от другата - селекционерът Любослав Пенев, капитанът Ивелин Попов, Николай Бодуров и Николай Михайлов. Босът на БФС е “печен” в преговорите за премии - той бе оторизиран парламентьор по темата още като играч при четвъртите в света.

А появата на шефа на родния футбол в Правец се чакаше от отбора и по друга деликатна тема. Играчите се надяват в тези евроквалификации да почувстват, че България има и лоби в УЕФА, където Михайлов е член на изпълкома.

В отбора очакват за разлика от кампанията за Мондиал 2014 този път България да не страда от рефери. В поне 4 мача в последните квалификации селекцията на Любо Пенев беше жертва на тенденциозно съдийство. И сега националите не се надяват на помощ, но вярват във феърплей и безпристрастност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички