Георги Миланов пред SL: Нека си говорят в Хърватия, ще ги видим след мача


Георги Миланов пред SL: Нека си говорят в Хърватия, ще ги видим след мача

11676 0

Георги Миланов е една от звездите на българския национален отбор и една от надеждите за пълноценен заместник на Стилиян Петров както на терена, така и извън него. Пред Sportline.bg Миланов споделя очакванията си за важния сблъсък, говори за клубната си кариера и за това как оползотворява малкото свободно време, което му остава.

Какви са твоите очаквания за сблъсъка с Хърватия? Ще можете ли да се преборите за точка или три?

- Очакваме тежък мач, ще направим всичко възможно, за да излезем крайни победители, защото знаем, че ще бъде много тежко за нас, но много важно. Хърватия е фаворит във двубоя, нормално, имат доста класни футболисти, но на терена ще покажем, че и ние сме класни футболисти и дано успеем да ги победим.

Започнахте силно, с победа срещу Азербайджан. Тежат ли очакванията, че феновете се надяват през тази кампания да направите нещо значимо?

- Да се надяваме, да, това ще ни вдъхне по-голяма увереност при мача с Хърватия. Каквото зависи от нас, ще го дадем, защото мисля, че отдавна българският отбор не се е класирал на голям форум, така че мисля, че това е шансът за нас.

Очаквате ли да се напълни "Васил Левски", въпреки цените на билетите?

- Очаквам да има доста хора. Мисля, че с играта си до момента ги върнахме на стадиона. Дано! Колкото повече хора, толкова по-добре за нас.

За кое място имаме сили?

- След тези два мача ще бъде ясно накъде отиват нещата.

Ядосаха ли ви писанията в хърватски медии, че сте били анонимници, че целият ни отбор струва по-малко от тяхната звезда?

- Не, не и не! Тези журналисти имат право да си говорят каквото си искат, за мен е важно нашият отбор какво ще покаже на терена. Страничните фактори аз не ги зачитам и не се влияя много от тези неща. Всеки има право да си говори каквото си иска, важно е след мача какво ще кажат.

Какво мислят в ЦСКА (Москва) за българския национален отбор? Говорили ли сте със съотборниците ти?

- Да, те ми пожелаха успех, казаха ми, че ще бъде много тежко, но аз това си го знам. Надявам се да играем по добър начин, защото ако се класираме на европейското първенство, това ще е полезно както за мен, така и за ЦСКА.

В хърватските медии се говори за десетте заповеди на Любо Пенев. Чел ли си за това?

- Не, не, кои са те?

Ами че при закъснение например играчът се глобява с 300 евро, че нямате право на секс, на успиване...

- Аааа! Вътрешният правилник! Него не мога да го коментирам. Има си глоби...

В клубния ти отбор нещата в руското първенство вървят добре, спечелихте титлата...

- Да, засега всичко е нормално с мен, хубаво е, че съм футболист, който играе на няколко позиции. Засега се справям доста добре. Всичко в Москва е нормално.

В Русия всичко е наред, но в Европа нещата не вървят и с ЦСКА нямате големи шансове да продължите в Шампионска лига.

- Да, така е, първият мач беше доста слаб за нас. Мисля, че срещу Байерн се представихме добре. Дано в оставащите 4 мача да направим всичко възможно, за да вземем точки. Мисля, че имаме шансове.

Мислил ли си за смяна на клубната принадлежност? За някое по-силно първенство?

- Не, засега не. Доволен съм от всичко в ЦСКА и не мисля да сменям отбора, защото там се чувствам много добре и играя във всички мачове.

С какво запълваш свободното си време и какво обичаш да правиш извън футбола?

- В Москва начинът на живот е доста тежък, но доста разнообразен. Има немалко неща, които да правя през свободното си време. Но така като гледам, с тези мачове сряда-събота, сряда-събота, не остава кой знае какво свободно време.

Кой е най-големият ти фен, свързал ли се е с теб и какво е направил за теб?

- Доста хора ми пишат от България, които не познавам, за автографи, за снимки. Очарован съм, защото аз съм футболист от Литекс, не от Левски или ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички