Планират изграждането на втора козирка над сектор „В“ на "Васил Левски"


Планират изграждането на втора козирка над сектор „В“ на "Васил Левски"
Снимка: Getty images/Gulliver

3942 0

Започва модернизация на национален стадион „Васил Левски“, която ще бъде разделена на няколко етапа. Сред предвидените ремонтни дейности са поставянето на нова тревна настилка и поливна система, спиране на течовете в залите, отоплителна система и др. Цел е и изграждането на втора козирка над сектор „В“, но това се очаква да стане в следващите години.

“В момента Национална спортна база подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за закупуване на ново информационно табло на приблизителна стойност около 430 000 лева очаквана цена. Следващият етап от реконструкцията предвижда запълване на фугите между седалките на стадиона, за да се спрат течовете в залите. За тази цел са предвидени около 100 000 лева. Планира се в следващите години и изграждането на втора козирка над сектор В“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Националният стадион няма да е единственото спортно съоръжение, което ще бъде ремонтирано. “Започнахме първата част от нашата програма за 2015 г., свързана с възстановяване на спортната инфраструктура, с ремонтни дейности върху няколко много големи спортни обекта. Първият е Националният стадион „Васил Левски”. Паралелно с това ще започнат процедурите и за зала „Фестивална, зала „София” и за Зимния дворец“., добави още Кралев.

Той е категоричен, че преди да бъдат завършени в поставените срокове, зала „Фестивална“ и Зимният дворец няма да бъдат наемани за провеждане на състезания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички