Националният стадион протече


Националният стадион протече
Снимка: БГНЕС

1802 0

Лицензираният за мачове от Шампионска лига Национален стадион "Васил Левски" протече. Лекоатлетическата писта, която Лудогорец превърна в бюфет за ВИП гостите в мачовете срещу Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел, подгизна във вода, пише вестник "Преса". Двубоите на "орлите" вече са история, но пострадаха софийските лекоатлети, които не могат да водят нормална подготовка през зимния сезон.

В залата, чиято писта е дълга 200 метра, бе правен ремонт преди около година. В момента обаче това не личи. Спешно е необходимо покривът да бъде поправен, за да се спре течът, който залива пода при всеки по-сериозен дъжд в столицата.

Това е единственото място в София, където атлетите от над 10 клуба могат да тренират в студените месеци. Другото покрито съоръжение е в Националната спортна академия, но в него основно се обучават студенти.

Федерацията по лека атлетика плаща годишно около 150 000 лв. за наем на "Васил Левски", стопанисван от Националната спортна база. Често обаче състезателите не могат да ползват стадиона, защото той е зает за футболни мачове, концерти и други прояви.

Последният сериозен ремонт на съоръжението бе завършен преди 12 години. Оттогава са правени само козметични подобрения. Тази есен имаше реална опасност стадионът да не получи лиценз за Шампионската лига, но с цената на много компромиси УЕФА все пак даде зелена светлина на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички