Пламен Марков: Хърватия? Парите не играят на терена, вижте Лудогорец - Реал


Пламен Марков: Хърватия? Парите не играят на терена, вижте Лудогорец - Реал

2360 0

България трябва да излезе без страх срещу звездите на Хърватия. Това обяви бившият селекционер на представителния ни тим Пламен Марков. Той е последният селекционер, който класира отбора ни на голям футболен форум. Марков бе начело на "лъвовете" при паметната победа с 2:0 над Хърватия през 2002 година, която отвори вратите ни към европейското първенство в Португалия.

"Не мисля, че може да има някакъв страх у българските национали преди мача с Хървтаия. Действително гостите пристигат с всичките си звезди, но парите не играят на терена. Футболистите на Реал (Мадрид) струваха не 6, а 600 пъти повече от тези на Лудогорец, но се оказа, че това е без значение", категоричен е 57-годишният специалист от Севлиево.

"Винаги има шансове, преди един мач да е започнал, независимо от силата на съперниците. Това прави играта толкова интересна и атрактивна. Важното е да продължаваме с възходящото си движение. Колкото повече точки спечелим от предстоящите две срещи, толкова по-добре", заяви Марков пред "България Днес".

Той си припомни за победата с 2:0 преди 12 години.

"Този мач не си прилича по нищо с онзи. Времената бяха различни, състезателите също, както и треньорите. Стадионът тогава беше препълнен. Хората ходят на трибуните, когато има интрига. Видяхте преди дни колко души имаше на Националния стадион за Шампионската лига", коментира Пламен Марков.

"Защо Любослав Пенев да не ни класира за европейско? Тръгнахме добре в тези квалификации. Още повече че и новият регламент дава възможност и на третия отбор да се класира за финалите. Нека да не говорим още за Норвегия. Винаги трябва да се мисли единствено за мача, който предстои", отсече бившият селекционер, който загърби футбола и отскоро се захвана с политика. Той бе кандидат за народен представител и водач на листата на партия "Движение 21" в Хасково.

"Ще си направим изовди, дано да са положителни", бе краткият коментар на Марков след резултатите от изборите, които го оставиха извън парламента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички