БФС стимулира "лъвовете" със €160 000 за скалпа на Хърватия


БФС стимулира "лъвовете" със €160 000 за скалпа на Хърватия

2000 0

Националите на България ще играят за 160 000 евро отборна премия в евроквалификацията срещу Хърватия в петък, съобщава вестник "Труд". Мачът е от от 21,45 часа на стадион "Васил Левски". При победа футболистите, треньорите и различните специалисти от техническия щаб ще получат половината от сумата. Останалата част ще се депозира и евентуално раздаде при изричното условие - класиране на Евро 2016.

По подобен начин се процедираше на старта на кампанията в Баку на 9 септември, но при двойно по-малка ставка. Тогава нашите заработиха 80 хиляди евро за победата с 2:1 над Азербайджан и сега на лагера ще си разпределят 40 000.

Все още националният тим не е подписал официалния договор с БФС за премиите при класиране. Очаква се събитието да се случи в Правец по време на лагера. В момента от страната на ръководството са двама от най-опитните при подобни преговори - шефът на централата Борислав Михайлов и първият вицепрезидент Йордан Лечков. Двамата участваха от другата страна на барикадата при култовите спорове за участие на нашия тим на САЩ' 94 и тогава направиха удар - договориха се с ръководството за плащане на точка, а не на победа.

И уловката за началниците беше, че за първи път ФИФА въведе по 3 точки за победа вместо 2.

При класиране на Евро 2016 всеки един от 24-те отбора ще си заработи по минимум 5,5 млн. евро. Подобна голяма сума не е влизала в касата на БФС от последното ни участие на голямо първенство - еврофиналите в Португалия през 2004 г.

Сега неподписването на договор явно катализира слухове за бонусите в медиите. И естествено темата "пари" не се харесва нито на отбора, нито на шефовете.

Особено преди двубой не само за класиране, но и за чест като този с Хърватия. В него, независимо от размера на премията, нашите играчи афишират желание да се докажат срещу далеч по-скъпоплатените асове на съперника.

И дано ни докажат, че все пак, парите не играят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички