Пламен Крумов: Лудогорец има комплекс от "Левски"


Пламен Крумов: Лудогорец има комплекс от "Левски"
Снимка: БГНЕС

1902 1

Пламен Крумов официално се превърна в ново попълнение на Славия. Бранителят подписа с "белите" до края на сезона и ще може да запише първи мач срещу Лудогорец днес. Интересното е, че точно преди година 29-годишният футболист се превърна в препъникамък за тима от "Овча купел", след като изпълни перфектно фаул, донасяйки 2:2 на Левски в дебюта си. Десният бек даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за причините да не подпише с ЧФР Клуж, сблъсъка с разградчани и целите на Славия.

Пламене, изчака доста дълго време, преди да подпишеш със Славия, и то само до края на сезона. Имаше ли друга възможност, където да продължиш кариерата си?

- След като се разделих с Левски, имах желание да продължа кариерата си в чужбина. Но доста неща не се получиха, както аз исках. Все пак след дълго чакане излезе възможност да премина в сериозен отбор, какъвто е ЧФР Клуж. Стигна се и до предварителен договор, но Румънската федерация не позволи на клуба да регистрира нови футболисти, заради това, че има дългове към бивши свои играчи. Затова договорът стана невалиден и за мое съжаление не успях да заиграя в чужбина. Радващо е, че все пак парафирах със Славия и ще мога да продължа да се развивам. Благодарен съм на ръководството за възможността, която ми дава. Що се отнася до договора - исках да видя дали ще потръгнат нещата в новата обстановка. Дай Боже да помогна на отбора и той на мен, пък живот и здраве след сезона пак ще седнем да говорим.

Може да дебютираш още срещу Лудогорец днес. В първия мач Славия удържа 0:0 в Разград, ти пък бе част от Левски при успеха с 3:2 на „Герена". Как оценяваш шансовете ви с оглед на това, че се намират в криза?

- Надявам се треньорът Иван Колев да ми гласува доверие още за този мач, но ще видим какво ще стане. Аз съм готов за игра. Виждате, че в началото се получават доста изненадващи резултати. Освен това Лудогорец не са в това състояние, в което бяха през 2014 година в групите на Шампионската лига, а и във вътрешното първенство. В момента те са далеч по-неубедителни, а тук, при нас в Славия, има доста млади момчета, които са мотивирани да се докажат. Мисля, че можем да поднесем изненадата и да ги победим.

Какво ти направи впечатление в мача им срещу Левски?

- Забелязва се, че нямат толкова много идеи в играта си колкото преди. Но в крайна сметка не съм им треньор, за да говоря толкова кьде не са достатъчно ефективни. Очевадно е, че бележат отстъпление. В крайна сметка обаче формата е временна, а класата вечна. В техния отбор има достатъчно играчи, които може да избухнат във всеки един момент и не трябва да мислим, че щом срещу Левски не са играли добре, и сега ще е така. Колкото и да звучи странно, смятам, че Лудогорец има някакъв комплекс от сините. Изпитал съм го в мачовете срещу тях. Винаги имат едно наум и някакъв страх.

Кой е най-сериозният коз, с който ще трябва да се справите според теб?

- В момента ние се намираме в позиция, в която трябва да се доказваме. Освен това имаме отбор, който тепърва се гради и комплектова, и е само от ползва да играем срещу Лудогорец. Мисля, че това е точното време младоците да покажат най-добре качествата си и че не случайно са в отбора. Аз съм убеден, че тимът е с достатъчно високо качество. Смятам, че липсата на Марселиньо може да ни е от полза. Все пак той е много класен футболист и прави разликата в доста мачове на Лудогорец. Но там не са един или двама играчите, които може да сътворят нещо нестандартно и опасно за нас. Така че трябва да сме нащрек. Нужно е да направим всичко възможно да обезвредим техните силни страни, колкото и трудно да е. Във футбола, когато хвърляш и последната капка пот, за да спечелиш, рано или късно съдбата те възнаграждава. Надявам се да успеем да запишем добър резултат и да зарадваме Георги Петков, който става на 39 години утре (б.а. - днес).

След този мач на практика Славия ще доиграва сезона в долната плейофна зона. Говорили ли сте какви ще бъдат целите на тима, освен да не изпадне?

- Дълго търсих отговор на въпроса за какво ще играем ние. Преди години бях по същия начин в Берое и не исках да участвам тогава в седмицата, а сега в шестица, защото няма никаква интрига. Получава се така, че половината отбори доиграват сезона. Затова и повечето двубои са безсмислени. Но ние трябва да си защитаваме имената, които сме градили сума ти години. Трябва да запазим честта си и доброто име, което има Славия. И на мен този формат на шампионата ми се струва леко ограничен, но това са фактите.

Докъде стигнаха нещата с Левски. Изплащат ли дължимите суми към теб?

- Като цяло Левски е затворена страница за мен. Затова и не искам да коментирам неща около моето тръгване от „Герена". Клубът има да изпълнява още една част от ангажимента си към мен. Мисля, че до края на месеца ще го направят, защото, ако не се лъжа, от това зависи и взимането на лиценз. Така че смятам, че няма да има проблеми. Надявам се да бъдат коректни както досега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички