Пирин нацели две греди - Славия се класира на 1/4-финал за Купата на България


Пирин нацели две греди - Славия се класира на 1/4-финал за Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1644 0

Славия успя да се класира за 1/4-финалите за Купата на България след минимален домакински успех срещу Пирин Благоевград с 1:0 на стадиона в квартал "Овча Купел".

*Преди първия съдийски сигнал футболисти, треньори, съдии и публика запазиха едноминутно мълчание в памет на починалия легендарен български футболист Александър Шаламанов!

Още в първите секунди Славия можеше да открие резултата, но Ник Хенгелман на два пъти се намеси решително и спаси вратата си. Около половин час след началото "орлетата" нацелиха левия страничен стълб на Светослав Вуцов чрез удар на Преслав Йорданов с глава.

В 51-ата минута домакините все пак излязоха напред в резултата, след като Ради Кирилов центрира в наказателното поле, а Тони Тасев спечели борбата за първата топка и отблизо не остави шансове на Хенгелман. В 63-ата минута в игра за Славия се появи бившият нападател на Левски Жуниор Мапуку!

В 71-ата минута Станислав Манолев стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна дясната греда на Славия. В 88-ата минута Ради Кирилов мина на "слалом" между няколко бранители в "зелено" и вместо да стреля покрай излезлия напред вратар, той реши да го залъгва и това се оказва грешното решение. 

До края на срещата гостите от Благоевград осъществиха натиск в търсене на изравнителен гол, но той така и не падна и "белите", които днес играха в черен цвят, се класираха напред към четвъртфиналната фаза, жребият за която ще се тегли утре (28.10.)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички