Пирин Благоевград привлече двама офанзивни футболисти преди старта на сезон 2022/23 в Първа лига


Пирин Благоевград привлече двама офанзивни футболисти преди старта на сезон 2022/23 в Първа лига
Снимка: Fcpirin.com

1858 0

Ръководството на Пирин Благоевград обяви с пост в официалния си сайт, че е подписало договори с двама нови футболисти преди старта на сезон 2022/23 в Първа лига.

Първият се казва Калоян Тодоров и е на 23 години, а вторият е Китан Василев - на 25 години. И двамата са атакуващи полузащитници!

Ето какво гласи публикацията на "орлетата":

"Пирин подписа договори с офанзивните футболисти Калоян Тодоров и Китан Василев. Двамата изкараха подготвителния период и взеха участие във всички приятелски срещи на представителния отбор до момента.

Офанзивният халф Калоян Тодоров е на 23 години и е роден във Варна. За последно игра в отбора на Спортист (Своге). Юноша е на Черно море, носил е екипите още на Лудогорец и Чавдар (Етрополе).

„Щастлив съм, че имам възможност да играя в отбор като Пирин. Благодаря на ръководството за доверието, което демонстрира към мен. Сега задачата пред мен е да оправдая това доверие и да направя силни мачове за отбора“, заяви Тодоров.

Роденият в Благоевград Китан Василев е юноша на Пирин. Идва от отбора на Хебър (Пазарджик), чийто екип носеше през миналия сезон. Китан играе като крило, а кариерата му до момента включва отборите на Славия, Витоша (Бистрица), Царско село, Локомотив (София) и Септември (Симитли).

„Завръщам се в Пирин, където започнах като юноша. Това е важен момент за мен и съм много доволен, че ще имам възможност да нося фланелката на отбора в Първа лига“, каза Китан Василев.

Двамата бяха представени от изпълнителния директор на клуба Велислав Елезов, който заяви:

„С привличавнето на тази футболисти продължаваме линията, свързана с налагането на млади играчи. Ще им даден шанс да играят за Пирин, защото имат качества, но и защото заслужиха това с упоритата си работа по време на подготвителния период“, каза Елезов".

Вижте още: Бивш ас на ЦСКА подсили отбор в Шотландия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички