Петров: С тези съдийски решения няма как, много уважавам Херо, но какви ли не неща се чуваха


Петров: С тези съдийски решения няма как, много уважавам Херо, но какви ли не неща се чуваха
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1821 0

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо говори след успеха за неговия отбор с 1:0 срещу Септември София в Първа лига. Той остана доволен най-вече от спечелените точки, като подчерта, че играта не е била толкова добра, колкото в някои мачове, в които са загубили. Освен това отправи послание към феновете да не освиркват играчите на тима.

Херо с молба към феновете да не освиркват играчите

"Като качество на играта от днес - бяхме далеч от много други мачове, които загубихме. Днес трябваше на всяка цена да спечелим, даже не с красива игра. Нашият отбор може много повече. Напрежението е огромно, виждам какви непредизвикани грешки правим, как някои се крият.

Тук е моментът да благодаря на нашите фенове, но и да ги помоля да не освиркват наши футболисти точно в този момент. Имам предвид случая с Лерой. Той има много големи качества, но когато го освиркват, едно, че го сковава напрежението, той губи много потенциал и качество. Просто да ни подкрепят, ние ще се борим до края.

Дълбочината в състава е малка, имахме болни хора, днес сложихме на пейката Родни, който е с две тренировки. Румен също. Момчетата, които играха, заслужават уважение за това, което направиха днес. Мисля, че заслужено спечелихме, Септември нямаше чисти положения, ние имахме" - заяви Херо.

Светослав Петров скочи на съдиите в българския футбол

Светослав Петров бе на различно мнение, като смята, че неговият отбор е играл добре през второто полувреме. Все пак той изказа разочарованието си, че около половин час преди края не бе отсъдена дузпа за игра с ръка.

"За пореден път допускаме груби индивидуални грешки, които повлияват на крайния резултат. Колкото и да се опитваме да променим хода на мача - със смени на футболисти, с начин на игра - не успяваме. Имаме млади футболисти, които не успяват бързо да забравят това, което се е случило.

Играхме добре, особено през втората част, но пак си тръгваме с празни ръце. Досега допускахме голове след 40-ата минута, а сега рано-рано. Опитахме да променим нещо по-рано, но не се получи, заради това сменихме схемата втората част. Много съжалявам, че не спечелихме. Грешките са силата на всеки един футболист - през грешките растем. Лошото е, когато се натрупат такива, защото пречи на отбора.

С тези съдийски отсъждания няма как. За мен това беше чиста дузпа. Няма как да не влияе на играчите. Викат главния съдия, а в следващия момент отменя дузпата. Не знам колко често се случва, но нямам спомен за скорошен такъв случай - да извикат главният съдия и той да я отмени. Изключително много уважавам Димитров, Херо, но докато съдията гледаше положението, какви ли не неща се чуха. Афектиран съм, искам правилно да ме разберат хората. Не се оправдавам, но... ще си замълча. Всеки, който е гледал мача, е гледал повторението" - заяви Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички