Петев преди края на квалификациите: С БФС работим добре


Петев преди края на квалификациите: С БФС работим добре
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1218 0

Ивайло Петев даде последната си пресконференция по време на квалификациите за Евро 2016 във Франция, което България ще изпусне. Националният ни тим е с 8 точки на 4-о място в групата, като утре вечер срещу Азербайджан ще защитава тази позиция.

Петев коментира грешките срещу "шахматистите", грешките на отбора по време на квалификационния цикъл и сподели впечатленията си за утрешния двубой.

Ето и акцентите от неговата пресконференция:

За тежката загуба срещу Хърватия

Класата няма да я коментирам, ние допуснахме елементарни голове, но те бяха по-добри и заслужено спечелиха. Смятат да направя промени, ще ги видите утре. Ще направим всичко възможно да успокоим играчите, съдете мен, а не играчите, нека им дадем по-голям шанс, негативизмът е голям.

За бъдещето на футбола у нас

Ще трябва доста време да мине, младите момчета да се развият, отбор не се гради толкова лесно, национален още по-трудно. Мачът утре е за престиж, четвъртото място не ни дава нищо, ще търсим от самото начало 3-те точки.

За провалените квалификации

Рубиконът беше мачът с Норвегия, ако бяхме спечелили двубоя с тях нещата щяха да са други, не се чувствам добре, но това е моментното състояние във футбола ни, един-два мача може да надскочим силите си и да играеш на 200 %, но после не се получава. Част от футболистите не играят в клубовете си. Допуснахме един гол, който повлия на следващите срещи.

За авто-гредата на Терзиев срещу Хърватия

Във футбола се допускат грешки, но той трябва да каже сам какво е искал да направи. Той е контузен и утре няма да играе.

За предстоящия двубой с Азербайджан

Ще има нови хора в отбора утре. Футболът в Азербайджан се развива добре, в подем е. Надявам се, че утре ще се получи хубав мач. Ако не покажем ново лице утре, ще имаме проблеми. Трябва да сме агресивни и нахъсани, изцяло си зависи мачът от нас. Гостите имат силни страни, но ние ще се опитаме да победим.

За оценката, която си поставя

Нормално е да съм допуснал грешки, нека изчакаме и утре, за да си направя цялостен анализ. Тимът никога не е бил на първото място, момчетата сами си го извоюваха, прегоряхме в двубоя с Норвегия, трябва да си извадим изводите, трябва да имаме трезва преценка за нещата. С ръководството на футболния съюз работим добре, нека мине мачът утре и ще видим какво ще правим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички