Петев: Националния го чака светло бъдеще и пълен стадион


Петев: Националния го чака светло бъдеще и пълен стадион
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1146 1

Като голям оптимист се изрази националният селекционер на България Ивайло Петев, след 2:2 срещу Италия в квалификацията за Евро 2016 у дома. Специалистът вярва в шансовете на отбора да се класира на големия форум, вярва в завръщането на феновете на Националния стадион и предрече светло бъдеще на трикольорите.

"Момчетата разбраха, че над всичко стои България и националният отбор на България и те направиха максимално каквото им е по силите в тоя мач. За мен страхът е нещо непознато, така че аз не изпитвам абсолютно ни най-малко страх. Напротив, аз съм сигурен, че след тоя мач ще има още по-голям импулс в момчетата. Като цяло мога да кажа, че ни предстои светло бъдеще", коментира Петев пред БНТ.

"Аз обичам да говоря реални неща и ако ние продължим да играем с тоя ентусиазъм и хъс, ние имаме шансове за класиране на европейско. Това е дълг за всички играчи, за мен, за моя екип и ние ще направим всичко възможно", каза Петев.

Селекционерът сподели своето виждане за това как се гради силен отбор. "За създаване на един отбор трябва да имаш нужните качества да го направиш. Да имаш енергия, интуиция също, което не е маловажно и натам да представиш по какъв начин искаш да играе отбора. За мен най-важното е уважението, всеки да знае докъде е неговата граница и да не я прекрачва", категоричен е той.

Петев вярва, че публиката ще се завърне бързо, като още в следващия домакински мач ще напълни "Васил Левски", окрилена от играта на националите срещу "адзурите".

"Може да се върне вярата в националния отбор. Апетитът идва с яденето. Аз съм сигурен, че след тоя мач, на следващия домакински може би, стадионът ще е пълен. Но когато представиш такава продукция, е нормално хората да подкрепят. По обясними причини нямаше чак толкова много публика, но и хората ги разбирам. Важно е, че ние показахме, че можем. Показахме едно ново лице, което ни прави всички щастливи", сподели специалистът.

Той призна, че е получил много поздравления след мача, но самият той не е бил доволен от резултата. "Вътрешно в мен като прекалено голям оптимист исках три точки. За мен е най-важно, че хората са доволни и щастливи".

Според него е невъзможно националният отбор да е участвал в черно тото. "Не искам да си помислям, че това е истина. Мисля, че не е възможно".

Ивайло Петев е оптимист и за бъдещето на грандовете ни "Левски" и ЦСКА. "Левски и ЦСКА изпитват проблеми, но мисля, че в най-кратки срокове те ще намерят най-доброто решение. Да се надяваме, че един ден ще гледаме тоя Левски и тоя ЦСКА, който сме гледали преди години", уверен е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички