Пенев слезе на земята: С Норвегия ще спорим за третото място


Пенев слезе на земята: С Норвегия ще спорим за третото място
Снимка: Иван Йочев

4611 0

Любослав Пенев даде официалната си пресконференция преди евроквалификацията с Норвегия утре.

"Познавам добре отбора на Норвегия. Прави впечатление, че е изключително дисциплиниран тактически. Имат силен колектив, но ние трябва да използваме силните си оръжия. Хърватия и Италия се очертаха като фаворити за директните места за Евро 2016. Ние и Норвегия най-вероятно ще спорим за третото място, което дава право на бараж. Ще бъде трудно. Не се притесняваме от пълния стадион. Играли сме и друг път в тежка обстановка. Трябва да покажем другото лице на нашия отбор. Срещу Хърватия изиграхме добър мач, но не беше достатъчно.", започна той.

Пенев коментира 15-годишния норвежец Мартин Йодегаард, който се очаква да направи дебют утре.

"Позволявам си един приятелски съвет - внимавайте с малките. Едно е на 15 години, друго е на 18"

"Колектив, битка по целия терен и тактическа дисциплина - това искам винаги. Трябва да покажем това, което сме научили. Надявам се да отговорим подобаващо на Норвегия. Няма лесно. Който иска да печели точки и да играе на европейско първенство, ще трябва да се пребори. Останах изненадан от представянето на някои футболисти в мача с Хърватия. С нищо не показваха в навечерието на мача, че ще играят под средното за самите тях ниво. Всички в отбора са здрави, единствено Йордан Минев е леко настинал и тренира на облекчен режим", добави още селекционерът.

Още веднъж той коментира ексцесиите в мача с Хърватия.

"Нормално е да подкрепя нашите фенове. Разбира се, че не трябва да се стига до такива ексцесии, но аз лично не знам да сме наказани и затова очаквам пълен стадион още на мача с Малта. Оптимист съм, че ще се разминем само с глоба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички