Пенев и Лечков прекратиха 25-годишно приятелство


Пенев и Лечков прекратиха 25-годишно приятелство

2048 0

След загубите от Норвегия и Хърватия националите и Любо Пенев понесоха сериозни критики

Отговорникът за националния отбор Йордан Лечков и селекционерът на тима Любослав Пенев вече не си говорят, твърди "България Днес".

След 25-годишно приятелство Любо и Данчо са скарани заради критиките на вицепрезидента на БФС към треньора след слабата игра и загубите от Хърватия и Норвегия. Двамата вече се подминават и не обелват дума един към друг, когато се засекат, издадоха ги техни близки. До момента Пенев и Лечков поддържаха отлични взаимоотношения, но по всичко изглежда, че приятелството им остава в миналото. Двата чепати характера към момента не могат да превъзмогнат егото си и да седнат на една маса, за да изяснят като мъже отношенията си.

Поведението на Лечков е учудващо предвид факта, че именно той бе човекът, който най-много подкрепяше Любо и лобираше за това легендата на ЦСКА да поеме националния отбор.

"Подкрепям Любослав Пенев и националния отбор. Нашият отбор е добър екип, Любо държи нещата под контрол. Ако се бяхме вслушвали малко повече в думите на Йордан Лечков, още преди пет-шест години предложих Любо Пенев за треньор", каза само преди година Лече. А 12 месеца по-късно след прибирането от Норвегия Данчо е на съвсем различно мнение: "Не съм оптимист за класирането ни, какъвто бях досега. Не ме карайте да правя разбор, това е работа на треньора. Питайте го него. Играхме слабо. Когато футболистите играят слабо, отговорността е на треньора."

Лечков не за първи път внася смут в националния отбор с изказванията си. Именно той бе в основата и на освобождаването на предишния селекционер Лотар Матеус, който стана поредният провалил се начело на "трикольорите". Серията от критики и нападки на Данчо накараха и най-голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов да се откаже от отбора.

Публичната критика сериозно засегна Пенев, който се почувствал предаден от съотборника си, с когото са заедно в националния отбор още от 1989 г. Честолюбивият Любо не търпи никаква критика, което се доказа за пореден път преди два дни, когато на пресконференцията си в Правец изригна срещу "разбирачите".

"Долових от част от Изпълкома специфична подкрепа – каза Любо преди мача с Малта. - Чух коментари, че много сме тренирали, малко сме тренирали. Ако има нещо, се казва преди мача. Кой разбира, кой не разбира. Като толкова много разбират, да дойдат да седнат на моето място. Да заповядат. На мен нещата са ми ясни. Давам им анцуга и свирката и да заповядат, няма проблем. Докато аз съм треньор, ще работим по начина, по който аз съм решил за най-добър, по методиката, която аз съм определил. Ако ви изнася, ок, ако не, живи и здрави", възропта Пенев и символично стана от стола си.

В изказването си Любо визира освен Данчо и други двама членове на Изпълкома – президента на "Славия" Венцеслав Стефанов и шефа на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Двамата също публично критикуваха треньора след мача в Норвегия, а Венци дори публично му поиска оставката. Това още повече вбеси Любо, който вече не иска и да чуе за двамата. Именно това бе и една от причините селекционерът да не се яви на заседанието на Изпълкома, на което в крайна сметка бе гласувано той да остане на поста си засега. В сряда Стефанов отново изрази позицията си и обяви, че го е срам от този национален отбор на Любослав Пенев.

Въпреки критиките на част от хората в Изпълкома Пенев получава подкрепа от най-важния човек – президента на БФС Борислав Михайлов. Двамата са в отлични отношения и ежедневно поддържат връзка и обсъждат проблемите на националния отбор. Михайлов твърдо държи Пенев да остане начело на отбора и да завърши започнатото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички