Паро избухна: Някои национали са лекета, шут в г*за за тях!


Паро избухна: Някои национали са лекета, шут в г*за за тях!

3197 0

Бесен на футболистите от националния отбор е легендарният бивш дефанзивен халф Аспарух Никодимов. Участникът на световното първенство в Мексико през 1970 година разкритикува остро представянето на играчите в мачовете с Хърватия и Норвегия, загубени съответно с 0:1 и 1:2. Според него част от националите са играли демонстративно и без желание и нямат място в тима.

Пред "България Днес" Никодимов защити селекционера Любослав Пенев и се обяви срещу неговото освобождаване.

"Аз съм против треньорски рокади. Любо е абсолютен професионалист, може и да е сбъркал някъде, но никой не е перфектен. Знаем на какво дережде е футболът ни и какво е нивото на българските футболисти в момента. Няма качество не само от спортно-техническа, но и от човешка гледна точка. Тези, които ги наричаме звезди, не стават за нищо. Най-лесно е да се смени треньорът", смята Паро.

"Според мен Любо понатисна играчите и някои от тях умишлено не се напънаха. Който няма желание и не иска да се раздава за националния, шут в гъза и да си отива! Оня с лентата (Ивелин Попов, бел. авт.) два мача не го видях да се затича. В клуба си знае, че ще си вземе милионите, а тук не се напъва, ако може по-леко да мине. Усетих, че имаше някакъв бойкот срещу Любо. Някои от играчите са лекета, жалко е!", избухна сребърният медалист от олимпийските игри в Мексико през 1968 година.

"Доказано е, че играч с по-малки качества и голямо желание е по-полезен от звезди без желание. Като не са тези, ще сложим млади момчета като Славчев. Видяхме, че хората рискуват с 15-годишни, а ние тук на 22 му казваме, че още е малък за националния. Трябва веднъж завинаги нещо да се промени и да застанем зад треньора. Всички играят по хорото на Боби Михайлов и цялата му клика от псевдозвезди. Едно и също гледаме от години - покрай мениджъра моите хора да играят. Сега пак в БФС ще излязат прави, а Любо ще изгори и ще опере пешкира. Това са некоректни хора", отсече Никодимов.

Според него България все още не е изгубила шансове за класиране на европейското във Франция след 2 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички