УЕФА може да ни пожали за Малта


УЕФА може да ни пожали за Малта
Снимка: Иван Йочев

1923 0

УЕФА може да не остави европейската квалификация между България и Малта (16 ноември, София) без публика, както се смяташе непосредствено след злополучното ни домакинство с Хърватия, пише вестник "Преса". Тогава двубоят бе прекъснат за няколко минути в средата на първото полувреме, след като агитките на двата отбора се обстрелваха със сигнални ракети.

Първоначално се твърдеше, че двубой с Малта пред празни трибуни ни е в кърпа вързан заради провиненията ни от предишните квалификации. В тях приехме именно този съперник при закрити врата, тъй като ФИФА наказа БФС заради расистки обиди в предишно домакинство срещу Дания.

След мача с Хърватия обаче последва срещата Румъния - Унгария, където 46 запалянковци бяха ранени в бой между фенове и стюарди, а малко по-късно и футболната война между Сърбия и Албания в Белград. Инцидентите във въпросните два двубоя бяха далеч по-сериозни в сравнение със скандала в София и от УЕФА дори отложиха решението си за българския казус.

Първоначално то трябваше да излезе до края на тази седмица, но впоследствие стана ясно, че европейската централа ще се произнесе по нашия случай най-вероятно през ноември. Причината е, че Дисциплинарната комисия е прекалено заета с драматичните събития в Букурещ и особено тези в Белград.

Ето защо има вероятност БФС да се размине със солена парична глоба и последно предупреждение. Очаква се санкцията да надхвърли 50 000 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички