Отива ли му на нашия Петев да е наКОНТЕн?


Отива ли му на нашия Петев да е наКОНТЕн?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2180 0

По някакво чудато стечение на обстоятелствата, досущ като в италианското кино, Ивайло Петев и Антонио Конте, които трябва да се изправят един срещу друг на 28 март, попаднаха в една и съща ситуация. Селекционерите, на които предстои пряк сблъсък в евроквалификациите на "Васил Левски", станаха жертва на негласен бойкот от страна на клубните треньори. Петев няколко пъти прекроява състава си за контролата с Румъния в Анталия, след като получаваше "честитки" от нас и чужбина за спрени футболисти от първия си списък. Получи се като в лафа на агитката на ЦСКА от началото на века "Като нема друг - Немодруг" по адрес на украинския вратар.

По същото време Конте заплаши с оставка в Италия, защото бившият му клуб Ювентус и Рома отказаха да му дадат националите си за... лагер. Както Лудогорец застана - по една или друга причина, срещу бившия си наставник, така и Старата госпожа се озъби на своя син Антонио. Присадилият си коса някогашен халф на "бианконерите" тропна по масата, за да защити институцията "национален селекционер на Италия". Друг е въпросът, че егото на Конте е твърде силно.

Дали му отива на нашия Петев да е наконтен в тази ситуация, тоест - да постъпи като Конте? По-скоро може да е натокан, както казва известният риалити персонаж Пацата от Гълъбово. Защото се намира на различен стадий - той тепърва започва. Ако сега тръгне да "чупи стойки", ще открие фронт срещу себе си за сериозните мачове.

Има и един друг въпрос - вземат ли на сериозно треньорите в "А група" колегата си в националния? Предшественикът на Петев направи всичко възможно да обезцени тази позиция, каквото е ключовото понятие във фирмения жаргон днес. Любо избълва змии и гущери след уволнението си, включително със злобен език по дребни теми, което не приляга на статута му.

На сцената най-неочаквано излезе и Георги Дерменджиев, който сега е на поста, заеман от Петев до лятото на по-миналата година - треньор на Лудогорец. "Не ми пука какво мислят колегите - не е важно колко национали пускаш, а колко ти искат", изригна оначе кроткият Бате Жоро на летището на връщане от Испания. Както вече е упоменавано, дерменджия значи воденичар. И бившият помощник на Петев в Разград може, макар и неволно, да се окаже воденичният камък на врата на Кмета...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички