Още два отбора със заразени ни делят от спиране на Първа лига


Още два отбора със заразени ни делят от спиране на Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

1487 0

Ситуацията в Първа лига не е никак добро, като наблюдаваме увеличение на случаите със заразени играчи. Събитията от последните дни ни доближават до това да бъде прекратено първенството. При положение, че в още два отбора пламне заразата от коронавирус, БФС ще се принуди да спре за неопределен период от време родния шампионат.

Именно това сочи правилникът, който бе пуснат преди началото на сезона. Според него при минимум 5 тима с поне 10 болни от COVID-19, първенството може да бъде прекратено.

До момента три клуба са критично засегнати. Царско село има 14 положителни случая, а в Славия и Левски са с по 11. Респективно това принуди Българския футболен съюз да отложи срещите на трите състава. Днес се очакват пробите от тестовете в Ботев Пловдив, след като вчера Тодор Неделев се оказа преносител на вируса.

Ето както пише в разпоредбите:

1. Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора участници.

2. Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига“, се казва в правилника на БФС.

По-рано излезе информация, че Левски иска отлагане на двубоя с ЦСКА, който е веднага след паузата за националите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички