Орманджиев: Петев вече доказа сериозния си потенциал


Орманджиев: Петев вече доказа сериозния си потенциал

1104 0

Бившият международен съдия Стефан Орманджиев сподели очакванията си от предстоящия мач на националния отбор срещу Норвегия в квалификациите за Евро 2016. Ето какво сподели той пред "7 дни спорт":

Не познавам добре отбора на Норвегия, защото те имат и много контузени футболисти. Те знаят важността на мача не по-малко от нас и в каквато и формация да излязат на терена, ще ни бъде ужасно трудно.

Освен това България по принцип играе много трудно с представители на скандинавския футбол. Норвегия копира силовия британски стил на игра, а и са много добре подготвени физически и има страхотна тактическа дисциплина в играта им. Със сигурност проблемите, които те имат с окомплектоването на състава, може би увеличават нашия шанс да победим.

Най-важното в мача е как нашият тим ще играе. Сигурен съм, че моралът и мотивацията на всеки един от избраниците на Ивайло Петев ще е на пределния максимум в мача.

Не знам и не бих си позволил да давам съвети в тактически аспект на треньора ни. Петев вече показа своя потенциал и израстване и в Лудогорец, и в АЕЛ, а и срещу Италия националният отбор стоеше много добре. Затова съм убеден, че той е наясно какво да изиска от играчите, за да може отборът ни да победи.

Важно е освен мотивацията, която е основен фактор, да имаме и пълна концентрация през всичките игрови минути, защото шансът за гол може да ни ощастливи и в последните минути. Ако успеем да си вкараме възможностите за гол, мисля, че ще сме крайни победители от мача.

Не мога да кажа нищо за съдията, защото нямам лични впечатления от него, но не мисля, че ще се превърне във фактор или поне ми се ще да си мисля така.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички