България срещу Норвегия - време е за последно десет


България срещу Норвегия - време е за последно десет

1263 0

Довечера от 21,45 часа България излиза в един от най-важните си мачове в последните години, в който ще се изправи срещу Норвегия в пряк сблъсък за третото място в група Н. Момчетата на Ивайло Петев ще увеличат сериозно шансовете си за отиване на бараж, ако победят довечера скандинавците.

Селекционерът на България обаче има някои сериозни проблеми пред себе си, след като на няколко пъти през седмицата прекрояваше състава. Петев първо се лиши от услугите на Владислав Стоянов, който скъса менискус на тренировка, а вчера от сметките му отпадна и резервата му Николай Михайлов. Вратарят на Мерсин е с тежък стомашен вирус и дори не тренираше снощи на "Васил Левски". Михайлов няма да пази довечера, като на вратата се очаква да застане Божидар Митрев.

Юношата на "Левски" прави силно начало на кариерата си в Шериф (Тираспол", а в националния беше наложен именно от Петев, който заложи на него за мачовете с Турция и Малта.

В защита селекционерът ще заложи на оптималния вариант, като двойка в центъра отново ще са Сашо Александров и Николай Бодуров, а по двата бека ще започнат Йордан Минев и Станислав Манолев.

Една от малкото въпросителни е в средата на терена - след последната тренировка Петев трябваше да реши дали да заложи на опита на Христо Златински или на младостта на Ивайло Чочев. Останалите в стартовите 11 ще бъдат Михаил Александров, капитанът Дяков, Георги Миланов и двамата в атака - Ивелин Попов и Илиян Мицански.

Твърдо аут за мача е Валери Божинов, който напредна сериозно в последните дни, но все пак не е готов. Таранът се готвеше допълнително, за да бъде на линия за мача, но лекарският щаб не иска да рискува с включването му. Ивайло Петев също държи да включи само играчи на 100%.

В същото време съперникът от Норвегия също ще трябва да се справя без основни футболисти, които са аут поради контузии. С отбора не дойдоха нападателите Джошуа Кинг и Диоманде, които традиционно са сред първите опции на селекционера Пер-Матиас Хьогмо. Няма го и вторият капитан Тарик Елионуси, който е с тежка травма от известно време.

Норвежците ще заложат на 16-годишната си звезда Мартин Йодегаард от Реал Мадрид. Детето чудо на скандинавците ще трябва да играе на фланга, след като треньорът Хьогмо има проблеми в средата на терена, където не може да разчита на Йохансен, който до последно ще виси.Играчът на шотландския Селтик беше с проблеми, но все пак тренираше с отбора. Той обаче чувства леки болки и не се знае дали ще започне.

Атаката на Норвегия ще води Александър Сьодерлунд, който до този момент в кариерата си няма гол за представителния отбор.

Вероятни състави:

България: Митрев, Й. Минев, Бодуров, Ал. Александров, Манолев, Златински, Дяков, М. Александров, Г. Миланов, Попов, Мицански

Норвегия: Найланд, Елабделауи, Хьогли, Ховланд, Форен, Нордвайт, Тетей, Шелбред, Йодегаард, Йенсен, Сьодерлунд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички