Организаторите на протестите срещу БФС се оттеглят с голямо разочарование


Организаторите на протестите срещу БФС се оттеглят с голямо разочарование
Снимка: Ivan S. Ivanov и Alexander Karamfilov / LAP.bg

1660 0

Организаторите на масовият протест срещу БФС от 16-и ноември 2023 г. изказаха разочарованието си от реакцията на повечето фенове в България. Футболната общественост се надигна след избирането на наследника на Борислав Михайлов в петък - Георги Иванов - Гонзо. 

След Михайлов ще бъде гонен и Гонзо

Легендата на Левски дори бе технически директор в БФС през последните години от властта на блестящия вратар от миналия век. Сега той продължава да бива свързван със "статуквото" и заради това стотици искат и неговата оставка от самото начало. 

Още в петък се появиха опити за организации на протест 7 дни по-късно (т.е 22 март) пред Народното събрание, но сега основните организатори дават "крачка назад": 

"Продължаваме да наблюдаваме процесите и ако има подходящ момент, ще се включим отново. До тогава, всичко ще си продължи по същия начин. "Без резки промени".

Позицията на организаторите

"Изкачахме уикенда, за да видим какъв отзвук (реален, а не във Фейсбук) ще има. За жалост не видяхме голям отпор за случилото се...

Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, ЦСКА, Берое със скандирания (изпратете в коментар, ако сме пропуснали други) изказаха мнение.

Най-тъжното в цялата ситуация е, стотиците клубове, като Черно Море например, чиито фенове бяха подложени на полицейски произвол, бити, задържани като престъпници на магистралата и т.н., въобще не им пука какво мислят феновете им... и гласуват каквото е спуснато отгоре или каквото ги вълнува в личните им интереси.

Никой от „елитните“ отбори да не си и помисля да надига глас на недоволство от каквото и да било, след всички бяха тихички и ниско долу.

"Новият изпълком" изглежда надежден, носи дъх на промяна, с партньора в танца на Боби и Преслава и още куп познати лица. Може би са се променили...

Може би това си заслужаваме.

Опозицията и тя е нокдаун и не се знае, кога отново ще има възможност да се надигне, а и това да стане, отново ще стигнем до Конгрес, в който едни 250 клуба гласуват под диктовката на Статуквото.

Продължаваме да наблюдаваме процесите и ако има подходящ момент, ще се включим отново. До тогава, всичко ще си продължи по същия начин. "Без резки промени".

Успяха да ни разделят на "сини и червени", което беше още по-тъжно. Какво общо имат Гонзо и Бербатов с футболната им кариера и сега... нищо, това не е мач. Уникален футболист за България, но с нула контакти в Европа. Сравнено със Стенли, Бербатов, Мишо Александров и други от противоположния екип, разлика от земята до небето в посещенията на различни семинари и обучения на УЕФА и т.н.

Ако някой левскар си мисли, че идва промяна, нека види предният ни пост, как Лечков, Фурнаджиев, на тати хубавецът (който държи ресторанта в Бояна, разбира се) се радват на "промяната".

Нека не се залъгваме, кристално ясно е всичко...

Това беше, поне засега...

Големите преврати са се случвали много бавно, поглеждайки исторически назад във времето. Явно и този ще бъде такъв, но жалкото е, че изпуснахе точен момент и ще загубим още много години.

Успех на Гонзо, Фурнаджиев, Наско Караиванов в мача срещу Танзания и с класирането за Световното в САЩ през 2026г., примерно", написаха организаторите в социалните мрежи.

Вижте кой спортен директор хвърли директор заради избирането на Гонзо!

Още: Велислав Вуцов поиска среща с Георги Иванов: Готов съм да хвърля кърпата!

"Ако се промени, ще бъде за добро" - нов член на Изпълкома на БФС разкри за препоръка от УЕФА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички