Официално: Валери Божинов подписа с Пескара


Официално: Валери Божинов подписа с Пескара
Снимка: https://www.pescaracalcio.com/valeri-bojinov-e-un-nuovo-giocatore-biancazzurro/

3110 0

Опитният български нападател Валери Божинов официално се завърна в Италия. Бившият нападател на Ювентус подписа с втородивизионния Пескара, където наставник е бившият му съотборник от времената в "старата госпожа" - Никола Легроталие.

Доскорошният голмайстор на Ботев Враца се е договорил с италианския тим за кратък период - едва до юни, но в договора има опция за продължаване с още една година. Тимът от Серия Б се превръща в 16-тия клуб в богатата визитка на Божинов, който е играл в осем различни държави.

В миналото Божинов се е състезавал за Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан Белград, Мейджоу Хака, Лозана, Риека и Ботев Враца. Освен това българинът има и 43 мача за националния отбор, в които е отбелязал шест попадения.

По-рано днес стана ясно, че Божинов е преминал медицински тестове в Италия и единствено остава трансферът да бъде финализиран. Нападателят, който ще навърши 34 години след два дни, силно се надяваше да се завърне в Италия и сега получава този шанс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички