Одрусаха Марек с 210 бона за уреждане на мачове


Одрусаха Марек с 210 бона за уреждане на мачове
Снимка: Официален сайт на Левски

1353 0

Изхвърленият във В група Марек е глобен с 210 000 лева за съмнения в уговаряне на мачове, съобщиха от БФС. Не се казва обаче за кои срещи става въпрос.

Санкцията е наложена на базата на официални уведомления от страна на УЕФА, която пък се позовава на съмнително движение на коефициенти за съответните двубои при букмейкърите.

По същата причина е наказан и Хасково. Сумата обаче е значително по-малка - 10 000 лева, тъй като става дума само за един съмнителен мач през миналия сезон.

Двата отбора през новото първенство са извадени във В група заради неплатени дългове и понастоящем като аматьорски не са задължени да платят веднага. Ако искат един ден да се завърнат в професионалния футбол, обаче, и Марек и Хасково трябва да изчистят въпросните глоби.

На 12 октомври миналата година Дисциплинарната комисия на БФС вече глоби ПФК Марек с 10 000 лева заради съмнения за участие в уговорени мачове в А група. Последва жалба на дупнишкия клуб до Апелативната комисия. На 21 октомври 2014 г. след изслушване на експерта по почтеността към БФС Марио Костурков санкцията за Марек бе потвърдена.

Ето официалното съобщение на БФС: 

За официални уведомления от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи, на основание чл.46, ал.6, б. А и Б от ДП 2014/2015 г. ДК наказва ПФК „Марек” гр. Дупница с имуществена санкция в размер на 210 000 лв.

За официално уведомление от UEFA за съмнения за предварително уговорен резултат от футболна среща, на основание чл.46, ал.6, б. А от ДП 2014/2015 г. ДК наказва ПФК „Хасково” гр. Хасково с имуществена санкция в размер на 10 000 лв.“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички