"Federbeta" заподозря България в черно тото


"Federbeta" заподозря България в черно тото

1594 0

Българският футбол отново бе намесен в разговори за уреждане на мачове. Това се случи в Белград, където гостува генералният секретар на "Federbeta" - организацията за борба с уреждането на мачове във футбола - Франческо Баранка.

"Фиксирахме странни истории миналата седмица в Хърватия, Словения, Румъния и България", заяви Барнка в сръбската столица.

Има вероятност да става дума за приятелския мач на националите с Турция, загубен от нашите с 0:4. Интересното е, че и четирите гола паднаха през второто полувреме.

Барнка разкри още, че през изминалата седмица 80 милиарда евро са били дадени за залози. Според него държавите, футболните асоциации, клубовете, играчите и медиите трябва да се борят срещу черното тото.

"Уреждането на мачове е престъпление, което оставя доказателства, наред с други неща, и на пазара на залозите", заяви секретарят на "Federbeta". Според него сегашният подход в битката с уреждането на мачове досега не дава резултат и че всички страни в света, дори и най-малко корумпираните, имат този проблем.

"Никой не може сам да уреди мач без знанието на футболисти", посочи Баранка.

Той каза още, че има страни по света, където футболът е "почти умрял", защото всички мачове са манипулирани, като посочи, че в Европа нещата излизат извън контрол. Барнка посочи за пример Италия, където на всеки 2 или 3 години се случва голям скандал, свързан с уреждането на мачове. Кипърското първенство пък било едно от най-корумпираните, като голям е и проблемът в Швеция и Канада, въпреки че в други области те са сред най-малко корумпираните страни в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички