Ново равенство между Черно море и ЦСКА 1948 остави топ 6 без разместване (ВИДЕО)


Ново равенство между Черно море и ЦСКА 1948 остави топ 6 без разместване (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2540 0

Черно море и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в 32-ия кръг от Първа професионална лига. Битката бе от топ 6 на родния шампионат, като след него обаче не се стигна до някакви размествания в класирането.

Георги Русев откри резултата за "червените" в 19', а Алекс Фернандес изравни в 52'. След това равенство отборът на Тодор Янчев запази третата си позиция с 61 точки, 6 повече от Левски. "Сините" обаче са и с мач по-малко. Черно море пък е пети с 54 точки, точка по-малко от състава на Елин Топузаков. И двата мача от началото на сезона между двата тима завършиха при нулево равенство.

През първото полувреме ЦСКА 1948 бе опасният тим, като няколко пъти успя да изненада "моряците" с опасни контраатаки. "Червените" нацелиха греда още преди да бъде открит резултата от Георги Русев. Второто полувреме започна по мечтан начин, като нахъсаното начало даде резултат и още в 52' Алекс Фернандес изравни. До края на двубоя така и не се стигна до нови попадения, макар Радослав Кирилов да бе близо в края на двубоя, както и Ивайло Чочев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха в спокойно темпо двубоя, като още в 5' се стигна до интересно положение. То бе пред вратата на Иван Дюлгеров. Отляво се стигна до центриране на Сидклей, а в наказателното поле Чочев свали за Лазар Марин. От близко разстояние той стреля, но топката срещна дясната греда. 

В 8' отново Ивайло Чочев имаше важна роля, като изведе Топузов сам срещу вратаря. ОПита да стреля по земя, но Дюгеров успя да избие с крак, а и бе отсъдена игра с ръка на Топузов. В 17' Алекс Фернандес стреля отдалеч, но ударът бе блокиран и излезе в корнер.

По-активната игра на ЦСКА 1948 даде резултат и в 20' откриха резултата. Сидклей намери Георги Русев в наказателното поле. Той успя да надбяга Живко Атанасов и вкара за 0:1.

В 29' след бърза контраатака и нов дълъг извеждащ пас Топузов можеше да удвои. Той се озова сам срещу Дюлгеров, но стражът успя да се намеси. Малко преди това Васил Панайотов имаше шанс да върне "моряците" в мача, но ударът му се оказа крайно неточен.

В 37' имаш нов шанс за домакините. Тогава Панайотов подаде към Александър Василев, който центрира в наказателното поле. Там Пашеко стреля с глава, но Наумов изби в корнер. В 41' Ивайло Чочев стреля от дистанция, но неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по отличен начин за домакините. Само няколко секунди след подновяването на играта Александър Василев нанесе силен удар от дале, но Наумов успя да се справи.

В 52' отборът на Илиан Илиев стигна до изравнителното попадение. Алвес стигна до отбита топка пред вратата  и нацели гредата. След това Васил Панайотов подаде към Сула, който намери Алекс Фернандес. Той вече не сгреши и преодоля Наумов за 1:1.

Опасните положения липсваха в следващите минути, като чак в 70' имаше по-интересно. В 70' влезелият като резерва Радослав Кирилов напредна отляво, справи се с Панков и стреля към далечния ъгъл. Ударът му мина покрай вратата. 

Чак в добавеното време на срещата се стигна до опасно положение. Ивайло Чочев нанесе удар от границата на наказателното поле, който премина встрани от вратата. В петатата минута от добавеното време Александър Василев стреля силно от дистанция, но Наумов се справи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Черно море: 25. Иван Дюлгеров  2. Цветомир Панов 3. Живко Атанасов 28. Влатко Дробаров 77. Стефан  Велев 19. Александър Василев 71. Васил  Панайотов  11. Алекс  Фернандес 23. Едгар Патрисио Франко Пашеко 8. Мазир Сула 86. Исмаил Иса

ЦСКА 1948:  29. Даниел Наумов 22. Реян  Даскалов 87. Симеон Петров 24. Лазар Марин 16. Сидклей Ферейра Перейра 18. Ивайло  Чочев 28. Емил Ценов 39. Парвиз  Умарбаев 7. Марио Топузов 10. Георги  Русев 55. Светослав  Диков

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Играчите на Тодор Янчев ще се опитат да направят най-добрия възможен подарък на треньора си, който в петък празнува 47-ия си рожден ден. Столичани са трети в класирането на Първа лига с актив от 60 точки, на пет пред четвъртия Левски, но формата им напоследък не убеждава – пет поредни срещи без победа във всички турнири.

"Моряците" също нямаха много поводи за радост в последните две седмици, като след успеха над Спартак в градското дерби с 3:2 у дома отпаднаха от полуфиналите за Купата след драма с Лудогорец. Освен това те загубиха гостуването си на ЦСКА в Пазарджик заради наказание на "червените" с 0:2.

Лошата новина за Илиан Илиев е, че двама от титулярите са аут. Даниел Димов е контузен, а Виктор Попов е наказан заради натрупани жълти картони. Живко Атанасов обаче се завръща в групата. И двата мача от началото на сезона между двата тима завършиха при нулево равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички