Нова оставка! Фаворитът за президент на БФС също се оттегли


Нова оставка! Фаворитът за президент на БФС също се оттегли

1222 0

Нова оставка в Българския футболен съюз. Вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев подаде оставка, след като само преди два дни същото стори и президентът на БФС Борислав Михайлов. Именно Фурнаджиев беше спряган за фаворит за президентския пост в БФС.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев също подаде оставка. Тя идва дни след решението на президента на централата Борислав Михайлов да подаде своята такава.
Ето какво съобщение изпрати Фурнаджиев до редакцията ни:
Уважаеми приятели и почитатели на футбола,
Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.
С уважение,
Атанас Фурнаджиев
Вицепрезидент на БФС
 
За утре (петък) е насрочено заседание на Изпълкома. На него трябва да се вземе решение за насрочването на Конгрес на централата.
Първи вицепрезидент на БФС е Йордан Лечков, а вицепрезидент още е и Михаил Касабов.Нова оставка в Българския футболен съюз. Вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев подаде оставка, след като само преди два дни същото стори и президентът на БФС Борислав Михайлов. 

Вицепрезидентът е изпратил писмо до колегите от Sportal.bg, в което информира за своето решение. Той призовава и своите колеги в БФС също да подадат оставки, като се надява да бъде свикан конгрес в началото на 2020-а. 

"Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.", гласи съобщението на Фурнаджиев.

Както е известно, в петък ще се проведе заседание на Изпълкома, на което трябва да се вземе решение за насрочването на Конгрес на БФС. Първи вицепрезидент на БФС е Йордан Лечков, а вицепрезидент още е и Михаил Касабов. По-рано през седмицата Лечков защити Боби Михайлов и категорично заяви, че Изпълкомът няма да приеме оставката му.

А какво имаше да каже Атанас Фурнаджиев по отношение на оставката на Борислав Михайлов и расисткия скандал - четете в този материал на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама