"Нова Броудкастинг Груп" взима Примера, но спира Премиър лийг?


"Нова Броудкастинг Груп" взима Примера, но спира Премиър лийг?

2823 0

"Булсатком" е на път да сдаде Примера дивисион, която е "торпедото" на платения канал на кабелния оператор -Sport+ HD, пише "Меридиан мач".

Договорът на медията за испанското първенство изтича това лято. Sport+ HD вече прибави към пакета си и срещи от Бразилия. Вече се дават двубои от първенството на щата Сао Пауло - Паулища. Досега Бразилия бе в ефира на Евроком.

Към Примера може да се насочи "Нова Броудкастинг груп". Все още няма яснота дали медията ще задържи английската Премиърлийг. Според изданието, се върви към кошмарния вариант родният ефир да остане без най-атрактивния шампионат в света.

Платеният канал на Нова - Диема Екстра, обаче ще продължи да покрива други три английски турнира - втория ешелон (Чемпиъншип) и надпреварите за фА Къп и Купата на лигата. За тях контрактите за дългосрочни, докато последната сделка за Висшата лига приключва след края на настоящия сезон.

За да се запълни евентуалната дупка в програмата на Диема Екстра за следващия футболен сезон може да се прибегне и до нова спогодба с БНТ, този път за преотстъпване на мачове от Лига Европа например.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички