Ел Класико в изумителни цифри


Ел Класико в изумителни цифри
Снимка: Getty Images/Guliver

2261 0

1

Зинедин Зидан стана първият треньор на Реал Мадрид след Бернд Шустер, който не е загубил дебютното си Ел Класико в Примера дивисион. През декември 2007 г. мадридчани бият на "Камп ноу" под ръководството на германеца с единствения гол на Жулио Баптища.

1

Нападателят на Реал Карим Бензема за първи път се отчете с гол на "Камп ноу" от януари 2012 г., когато вкара при 2:2 в реванша от четвъртфиналите на Купата на Краля. Оттогава французинът пет пъти е излизал на стадиона на Барселона, без да се разпише.

3

Това е процентът брак в играта на халфа на мадридчани Лука Модрич. Той е и най-добрият игра в мача по този компонент. Най-лош е показателят на бранителя Пепе, всяко трето подаване на когото се е оказало неточно.

4

Толкова пъти защитникът на "Кралете" Серхио Рамос е виждал червен картон в мачовете с Барселона и това е най-високият показател в историята на "Ел Класико". Общо испанецът е бил гонен с екипа на Реал 12 пъти, което е повече от всеки друг негов съотборник. Това бе 30-о Ел Класико за Рамос, който на 30-и март отпразнува 30-ата си годишнина.

5

Това е процентът на посетителите на авторитетния сайт Whoscored.com, които са познали резултата в сблъсъка - 2:1 за Реал.Най-популярната прогноза за мача е била 3:1 в полза на Барселона - това са очаквали почти една четвърт от потребителите на сайта.

10

Толкова голове на "Камп ноу" е вкарал нападателят на Реал Кристиано Роналдо. За първи път португалецът огорчава каталунците на техния стадион в мача за Суперкупата на Испания през август 2011 г. (2:3). А голът в отминалото Ел Класико стана за него четвърти в последните 5 мача срещу Барселона във всички състезания.

14

Удара по вратата са си нанесли съперниците снощи. При това футболистите на Реал са били по-точни - стреляли са в целта 6 пъти срещу 3 за каталунците. А най-нацелен във вратата на съперника е бил Кристиано Роналдо - той е направил 5 опита да се разпише.

39

мача във всички турнири Барса не знаеше вкуса на поражението до миналата вечер. За последно каталунците са напуснали терена с наведени глави в началото на октомври, когато отстъпиха на Севиля с 1:2 в Ла Лига.

685

подавания са направили помежду си играчите на Барселона - два пъти повече от съперника (314). Освен това, само един от 10 паса на каталунците не е достигнал адресата си. Като цяло домакините са докоснали топката 819 пъти, докато гостите - само 452.

99264

зрители са гледали "Ел Класико" на живо. Така на "Камп ноу" е имало само 90 прзни места. През настоящия сезон в нито едно домакинство на Барселона не са се събирали толкова много фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички