Нов закон за футболното хулиганство предлага Дучето


Нов закон за футболното хулиганство предлага Дучето
Снимка: БГНЕС

2952 0

Бившият председател на фенклуба на ЦСКА и член на Сдружението на българските футболни привърженици Димитър Ангелов-Дучето е на мнение, че е необходим изцяло нов закон за борба с футболното хулиганство.

"Необходимо е точно подреждане на задължението, заяви Дучето пред "България Днес". - Полицията, БФС и собствениците на съоръженията трябва да поемат своята отговрност. Необходим е нов закон. Ние от Националното сдружение на привържениците сме внесли нашите предложения още в по-предишния парламент, но резултати няма. Нужни са превантивни мерки, а не наказания, след като вече са станали инцидентите. Какво предложи националният стадион за вечното дерби срещу 60 000 лв. наем? Пълен със сняг "А" сектор. Нима Стойчо Младенов щеше да бъде обстрелван със снежни топки, ако стадионът бе изчистен? Нима на последното дерби на "Герена" щеше да има инциденти и публиката на ЦСКА изгонена, ако домакините бяха оставили сектор "Г" пълен с павета? Те също трябва да носят отговорност.

За да има безопасност на мачовете, трябва да има безопасни съоръжения. Как БФС дава лицензи на стадиони? Ако имаше критерии, футбол щеше да се играе на 2-3 стадиона, защото останалите са опасни. Нужни са нови съоръжения. Не може всички промени в законите, искани от полицията, да са приемани, а предложенията на феновете да не се вземат под внимание. Полицията трябва да не е страна в решаването на проблемите, а да е част от тях", завършва Ангелов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички