Нов евро-удар по българския футбол - Литекс изхвърча от Европа


Нов евро-удар по българския футбол - Литекс изхвърча от Европа
Снимка: Иван Йочев

1614 0

Литекс отпадна безславно от Лига Европа, след като стигна само до 2:2 срещу Йелгава (Латвия) и след общ резултат 3:3 се прости с турнира още в първия кръг на турнира.

Ловчанлии могат да се сърдят основно на себе си, след като допуснаха два гола от статични положения, които в крайна сметка решиха съдбата на българите.

Самият мач почна с гол на Осс в 12', докато Бьорн Маарс Йонсен изравни в 25' Отново той даде аванс на своите в 56', но въпреки това 4 минути по-късно Диало прати своите напред.

При гола на играча на Йелгава имаше засада, но и невероятна грешка на Винисиус, който не прецени полета на топката и увисна в най-неподходящия момент.

Така още в началото на юли българските отбори в Европа остават с един по-малко. Литекс проведе сериозна подготовка и взе няколко много солидни чуждестранни попълнения, но подобно на миналата година отборът на Красимир Балъков не показа с нищо, че заслужава да остане в турнира.

За разлика от Литекс, Берое изигра два солидни мача и днес се класира за следващия кръг, където ще се присъедини и Черно море.

Срещата започна по-добре за гостите и след две изпуснати положения пред вратата на домакините, Йелгава все пак стигна до откриващ гол. След изпълнение на корнер последва жестоко разбъркване, което доведе до две греди и гол в 12' на Марцис Ошс.

Постепенно отборът на Литекс наложи натиск и това даде резултат. Бърза атака на "оранжевите" в 24' минута даде възможност на Бьорн Маарс Йонсен да получи топката в половината на гостите. Той беше видян и веднага получи топката, а с прецизен прехвърлящ удар успя да матира Каспарс Икстенс - 1:1.

Отново нападателят можеше да вдигне публиката в Ловеч на крака, след като в 44' навърза двама и стреля добре, но топката мина встрани - 1:1 до почивката.

След нея Литекс бързо все контрол над мача и в 56' "оранжевите" поведоха в резултата. Капитанът Страхил Попов центрира отлично към Йонсен, който с глава реализира втория си гол в мача - 2:1.

Само 4 минути по-късно обаче домакините бяха изравнени. При центриране от корнер Винисиус излезе неразчетено, а Диало безпроблемно насочи топката в очертанията на вратата. При гола имаше явна засада, но тя не беше маркирана от съдията - 2:2 и половин час за Литекс да обърне развоя.

Красимир Балъков пусна в игра новото попълнение Диого Виана, както и Александър Георгиев, а "оранжевите" упражниха сериозен натиск. За съжаление, опитите им не успяваха, а времето безмилостно течеше.

Играчите на българския тим залагаха основно на центрирания, но и физическите сили почнаха да напускат основните футболисти на Литекс. Все пак Бьорн, Асприля и Георгиев се отчетоха с по-опасни удари, които обаче срещнаха телата на защитници, наредили се пред вратаря.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички