Никола Илиев: По принцип не гледам българското първенство, предложиха ми добра оферта


Никола Илиев: По принцип не гледам българското първенство, предложиха ми добра оферта
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1623 0

Един от големите български таланти Никола Илиев бе представен като играч на ЦСКА 1948 на специална пресконференция. На нея той сподели очакванията си, като открито призна, че неговите амбиции са големи като тези на клуба и че иска да стане шампион на България. В основата на трансфера му е желанието да играе редовно и да направи прехода от юношеския в мъжкия футбол, като иска отново да излезе в чужбина.

Илиев е нямал колебания за ЦСКА 1948, получил добра оферта

"Благодаря за топлото посрещане, чувствам се перфектно и ще дам всичко от себе си да зарадвам феновете. Честно казано, не ми беше трудно да взема решението. Важна е крачката от юношеския в мъжкия футбол, тук съм да се развивам и да дам всичко от себе си, за да мога в следващите години отново да изляза в чужбина.

Както на отбора амбициите са големи, така и моите са. Искам да стана шампион на България. Не искам да коментирам за други отбори, предложиха ми добра оферта и реших да приема. Трябва да играя и да се развивам, това е най-добрият вариант. Днес ми е първата тренировка, ще говорим с треньора кога ще съм готов, аз се чувствам много добре. Беше свободен номер 17, за мен номера на играе, затова го избрах.

Трябва да се развивам една година в мъжкия футбол, да покажа на какво съм способен, след това ще видим. Основното, което научих в Италия, е дисциплина. Там трябва да си дисциплиниран, за да успееш. И да следваш мечтите си. При спечелена титла, да, мога да остана в ЦСКА 1948. Говорим много напред в бъдещето, не мога да ви кажа какво ще е след една година. Дано всичко е наред и да сме здрави" - започна Илиев.

Атакуващият футболист призна, че не се страхува от конкуренцията. Освен това говори и за моментите с първия отбор на Интер. Отличи като свой идол аржентинския нападател Лаутаро Мартинес.

"Има сериозна конкуренция в ЦСКА 1948, мога да играя на всички позиции по нападението, но най-добре се чувствам зад нападателя. Ако играя добре и помагам на отбора, разбира се, че ще ми помогне да играя в националния отбор. Нямаше много колебание, защото ми предложиха една добра оферта. Мисля, че беше преди две седмици. Не съм се колебал. Със сигурност в началото ще ми трябва малко време да се адаптирам към футбола тук, но не мисля, че ще имам проблем с това.

Лаутаро Мартинес е идолът на Никола Илиев от Интер

Имам доста тренировки с първия отбор с Интер и един от идолите ми е Лаутаро Мартинес. Всички знаете какъв футболист е, от него гледах да попивам най-много. Поддържам контакт с футболистите от първия отбор на Интер и със сигурност много ми помагат. Мачовете срещу Ботев може би ще са по-специални, защото преди съм бил в този отбор, но няма да е нещо много по-различно за мен.

Дошъл съм за игрово време, но изобщо не ме притеснява конкуренцията, защото тя те прави по-силен. Аз съм млад футболист и трябва да надграждам. По принцип, не гледам много българското първенство, ще ми трябва малко време на адаптация" - сподели още Илиев. Спортният директор в клуба Кирил Котев разкри още подробности и призна, че ЦСКА 1948 ще затопля отношения с Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички