Немски специалисти се заемат с националния отбор


Немски специалисти се заемат с националния отбор

8283 0

Новият щаб на българския национален отбор е съставен изцяло от специалисти, стартирали треньорската си работа в Германия. Селекционерът Петър Хубчев и единият асистент - Георги Донков, изкараха голяма част и от футболната си кариера там.

Вторият - Левон Апкарян, също може да се смята за немски възпитаник. Той започва треньорската си кариера като помощник на Хубчев и му е верен спътник почти без прекъсване от 2004 г. Именно тогава героят от световното в САЩ през 1994 г. за първи път започва работа като старши треньор.

ВИЖТЕ ЗА КАКВА ЗАПЛАТА ПЕТЕВ ЗАРЯЗА НАЦИОНАЛНИЯ

Той поема 4-дивизионния германски “Бад Филбел”, в който кани Апкарян за помощник. Хубчев съвместява длъжността си с пост в националния, където е асистент на Христо Стоичков, какъвто е бил преди това на Пламен Марков.

През пролетта на 2005 г. бившият бранител поема “Славия”. Следва престой като наставник на втория отбор на “Айнтрахт” (Фр) отново с асистент Апкарян. През 2008 г. е поканен от Феликс Магат да води “Волфсбург II”.

На следващата година се връща в България, където поема “Черноморец” (Поморие) и Апкарян пак му е помощник. През 2011 г. Хубчев за кратко е начело на “Ботев” (Пд), а от следващата година двамата с Апкарян вече са в “Берое”. Печелят купата и суперкупата на България и работят там до тази пролет. Донков започва кариерата си като асистент във “Вакер” (Бургхаузен).

През 2012 г. взема лиценз за старши треньор в Германия и поема отбора. Миналия сезон водеше “Ройтлинген”. Преди и след това бе треньор на отбора за безработни футболисти. За добрата си работа там бе поканен от ГФС на бенефиса на Бастиан Швайнщайгер.

Източник: 24 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички