България има нов национален селекционер?


България има нов национален селекционер?

1964 0

Петър Хубчев е новият селекционер на футболните национали. В сряда първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков официално ще представи бившия си съотборник от германския Хамбургер и тима на България, пише "Труд."

Именно той е провел експресните преговори с Хубси след напускането на Ивайло Петев в посока Динамо (Загреб).

Логично най-трудната тема на разговора е била за старта на контракта, защото на 7 и 10 октомври на България предстоят гостувания в световните квалификации срещу смятани за кошмарни за нашите съперници – Франция и Швеция.

Новият "вожд" на националния подписва изненадващ контракт

Освен всичко постът продължава да е все по-ветровит след инфарктния старт на България в квалификацията – 4:3 с гол в последната минута срещу аутсайдера Люксембург в София.

В момента Хубчев е в дома си във Франкфурт. В сряда той трябва да парафира договор до края на квалификациите за Евро 2020.

Тогава турнирът ще се разиграе в 13 страни от Стария континент. А в настоящата кампания предвид адската група за Мондиал 2018 целта „задължително класиране“ едва ли ще е актуална.

Хубчев си изкова репутацията на най-успешния треньор на Берое през новия век. Със старозагорския тим той триумфира с купата на България, стана и вицешампион. Преди това стигна до финал за купата и с втородивизионния Черноморец (Поморие).

Той беше освободен от Берое след домакинската загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинал за купата на България миналия сезон.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички