Бивши играчи на ЦСКА и Левски разделиха точките между Арда и Пирин в Първа лига


Бивши играчи на ЦСКА и Левски разделиха точките между Арда и Пирин в Първа лига
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1850 0

Пирин Благоевград и Арда завършиха при равен резултат 1:1 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. "Орлетата" изравниха в последните секунди, след като изоставаха от 64-тата минута. С ключово значение за това се оказа втори жълт картон на Илия Юруков в 83'.

По този начин Арда остава на 8-о място с 36 точки - две по-малко от Славия, но и две повече от Локомотив София. Пирин си остава на 14-а позиция, но вече с 21 пункта - пет повече от Хебър и една пасив от Септември София.

Още преди да е изминал и четвърт час игра - в 14-ата минута, се стигна до първото 100%-ово голово положение. Абубакар Тунгара отне в противниковото наказателно поле, след което се справи със стража Янко Георгиев, но накрая стреля в страничния стълб и топката излезе в аут. Малко по-късно той бе принудително заменен.

Това бе и едиственото по-сериозно положение за гол пред някоя от двете врати за първото полувреме. През втората част, малко след 1 час игра, Шахредин Букхолд засече с глава центриране от ъглов удар и ръката на Славчо Шоколаров срещна топката.

Съдията Кристиян Колев не даде дузпа, но при първото прекъсване след това бе привикан от ВАР да преразгледа ситуацията. Той промени своето решение и отсъди дузпа, която бе реализирана от Радослав Цонев с мощен удар, въпреки че Янко Георгиев хвана ъгъла.

Темпото не бе особено добро и нямаше много положения пред двете врати. В 83-тата минута надеждите на домакините се върнаха, след като останаха с човек повече на терена. Илия Юруков получи втори жълт картон и Арда остана с 10-има.

В 3-тата минута от добавеното време към мача Преслав Йорданов бе намерен с центриране от ъглов удар. Топката попадна на главата му, а той не сбърка, за да изравни малко преди края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички