"На ръба на фалита, трябват финанси до утре": БГ клуб на 100 години със зов за помощ


"На ръба на фалита, трябват финанси до утре": БГ клуб на 100 години със зов за помощ
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2008 0

В изключително тежък момент се намира втородивизионният български Бдин Видин. Тимът е заплашен от фалит, като от Общината алармираха, че трябват спешни финансови средства. Те дори поставиха срок до утре (09.12), иначе тимът ще бъде изваден от Втора лига.

В съобщението се посочва, че големият проблем е неприетият бюджер за 2023 година, в който са предвидени допълнителни средства за клуба. Бдин е основан преди точно 100 години. Ето и цялото съобщение от Общината без редакторска намеса:

"ОФК „Бдин“ и Община Видин с призив за подкрепа на представителния ни мъжки футболен отбор

На ръба на фалита се намира футболният отбор на „Бдин“. Блокирането на работата на Общински съвет - Видин и негласувания бюджет на Общината за 2023 г. започва да пречи все повече на нормалното функциониране и успехи на клуба.

Въпреки всички усилия на Община Видин да бъде спасен отборът, ако не бъдат намерени финанси до утре, ОФК „Бдин“ ще изпадне от Б група и положеният труд на целия екип от състезатели, треньори и ръководство ще бъде загубен.

Община Видин и ОФК „Бдин“ призовават всеки фен, гражданин или фирма, които имат възможност, да подкрепят клуба и да направят дарение. (За тази цел могат да се свържат със Стефан Филаретов Маринов на тел. 0895359999).

Напомняме, че със заповед на областния управител Иво Атанасов бе блокирана работата на Общинския съвет и се стигна до невъзможност за провеждане на сесия във връзка с приемане на общинския бюджет, в който бяха предвидени допълнителни средства за ОФК „Бдин“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички