"На разочарования и предателства съм свикнал" - всяка дума от словото на Борислав Михайлов, с което откри Конгреса на БФС


"На разочарования и предателства съм свикнал" - всяка дума от словото на Борислав Михайлов, с което откри Конгреса на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1843 0

Подалият оставка президент на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, откри Конгреса в столичния хотел "Маринела" с дълго слово!

Всяка дума на Борислав Михайлов

"Уважаеми гости, уважаеми колеги, уважаеми кандидати, Конгресът може да започне, тъй като към момента имаме регистрирани 464 делегати - повече от половината и повече от достатъчно", започна Михайлов.

"Когато пак тук, преди по-малко от 2 години, единодушно приехме стратегията за развитие за периода 2022-26, не вярвах, че толкова скоро отново ще ми се налага да откривам Конгрес на Футболния съюз. Не вярвах, защото вече имах усещането, че сме над онези страсти, които изпратиха футбола ни в безтегловност".

ОЩЕ: "Уверен съм, че ще спечеля" - думите на Георги Иванов - Гонзо преди старта на Конгреса на БФС

"Смятах, че общата подкрепа към визията и програмата ни, създадени заедно с експертите на УЕФА, означава, че рационалното, прагматичното и сериозното мислене, са взели връх над онзи лов на вещици, на който се бяхте нагледали и наслушали", обясни Боби Михайлов и констатира:

"Е, оказа се точно обратното... И да ви кажа честно - дори това не ме засяга и обижда кой знае колко. На разочарования и предателства съм свикнал от позицията, която вземах толкова дълго време. Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на Футболния съюз под мое ръководството да положи позитивно бъдеще - всичко това беше зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин".

Борислав Михайлов

"Знаете ли, всеки може да обещава цветя и рози. Всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни. Само че тънкият момент е да осъзнаеш своята реалност. Да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и пренебрегнеш само с помпозни философии".

ОЩЕ: Директорът на ЦСКА обяви: Нашата промяна е Димитър Бербатов

"Най-общо казано - трябва да бъдеш реалист. Да владееш ситуацията и всички ѝ особености и да се стараеш да надграждаш. Това правех аз, това правехме ние в последните 18 толкова трудни за държавата години. Защото всички трябва да признаем, че футболът е следствие на държавата и обществото, а не обратното", посъветва президентът в оставка.

Борислав Михайлов

"След малко ще имате възможност да се запознаете с отчета за изпълнението на стратегията ни за по-малко от половината от периода, за който всички вие единодушно приехте. Ще получите ясна представа къде сме успели, къде и защо срещнахме трудности, какво сме направили и какво предстоеше да направим. И ще можете да си дадете реална сметка за разликата между автентичния ангажимент и популизма с етикет 'ангажимент'. Него предполагам ще го чувате доста в хода на това събрание...".

"Изводите оставям на вас, господа делегати. Желая ви ползотворен ден и обявявам Конгреса на Българския футболен съюз за открит!", завърши Михайлов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

"Всичко има начало, има и край" - коментарът на Димитър Бербатов преди Конгреса на БФС

Стилиян Петров обясни за снимката с Борисов и заяви: Който иска нещо различно, ще ни подкрепи

Венцеслав Стефанов потвърди за кого ще отиде гласът на Славия и обясни защо

Ботев (Пд) чу феновете си и обяви: Ще подкрепи Бербатов на конгреса

Само 2 думи излязоха от устата на мажоритарния собственик на Левски - Наско Сираков, преди Конгреса на БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички