МВР разкри: Водим разследване от 9 месеца


МВР разкри: Водим разследване от 9 месеца
Снимка: БГНЕС

1662 0

"Това е разработка, която тече от около девет месеца", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод арестите и разпитите, свързани с черно тото, предаде репортер на БГНЕС.

"Това е разработка на главна дирекция Криминална полиция от миналата година. Материалите са докладвани в прокуратурата и от около девет месеца е образувано досъдебно производство.

Разследването се води в Специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално-следствени действия с 12 лица.

Проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града и са проверени 14 адреса. Обиските са направени след разрешение от Специализирания съд, като са иззети съответните веществени доказателства, компютри и други комуникационни средства.

Работихме с европейски експертни служба и ползвахме експерти от УЕФА, тъй като нямаме голяма практика в България по тази тема.

Говорим за мачове от българското първенство. Няма да кажа кои срещи и отбори са, заради феновете и правната страна на въпроса", каза Лазаров.

Главният секретар на МВР отказа да коментира въпроса за това има ли действително заплахи срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички