Монтана ще затяга примката около Левски


Монтана ще затяга примката около Левски

3261 0

Само 4 дни след шестата поредна загуба от ЦСКА Левски има нов тежък мач. "Сините" гостуват на лидера в "Б" група Монтана в първи осминафинален мач за Купата на България. На "Огоста" вече видяха, че имат потенциал да спънат водещите тимове, след като елиминираха именно "армейците" в предишния кръг. Това дава допълнително самочувствие на момчетата на Ферарио Спасов.

Георги Иванов пък не може да си позволи да подцени съперника, защото примката около Левски ще се затегне още повече. Резултатите също не са на страната на "сините", които са трагични като гости. Столичани победиха само новака в елита Хасково и едва измъкнаха 1:1 от Марек в Дупница. Монтана пък още няма изпусната точка като домакин през сезона в "Б" група.

Ферарио Спасов ще заложи на тактиката от победата над ЦСКА. Тогава Феро даде шанс на младите в отбора и те не го разочароваха. Най-силно впечатление направи вратарят Ивайло Василев, който е юноша на Левски и днес ще получи шанс да се докаже срещу родния си клуб. Възможност за това ще имат защитникът Асен Георгиев и Мирослав Антонов. Двамата ще получават топки в предни позиции от Здравко Лазаров. Електричката не веднъж е наказвал "сините", като в Монтана се надяват това да се случи и днес на "Огоста".

Георги Иванов ще излезе с експериментален състав. Наказани са Пламен Крумов и Аймен Белаид, а по всяка вероятност Веселин Минев ще получи почивка. Техните места ще бъдат заети съответно от Роман Прохазка, Пламен Димов и Мики Орачев. В предни позиции също се очакват ротации. От ляво ще започне опитният Мирослав Иванов, а юношата Божидар Краев ще получи нов шанс за изява в мач за купата. В предишния кръг талантът реализира хеттрик за победата със 7:1 над Спартак (Вн). Атаката ще води Валери Домовчийски.

За спокойствието в Левски е изключително важно "сините" да вземат комфортна победа още в първия мач с Монтана. След загубата от ЦСКА положението на "Герена" хич не е розово, а предстои и тежко гостуване на Локо (СФ) в първенството. Всичко освен успех на "Огоста" ще разклати още повече Левски преди битката с "железничарите" за място в Топ 6. За Монтана пък това е мач, в който няма какво да загуби и играчите на Ферарио Спасов ще са напълно освободени от напрежение.

Вероятни състави:

Монтана: Василев, Пашов, Михов, Г. Пейчев, А. Георгиев, Рахов, Киров, Минчев, Антонов, Лазаров, Мичев

Левски: Илиев, Прохазка, Стойчев, Димов, Орачев, Сърмов, Гаджев, Краев, Бедоя, М. Иванов, Домовчийски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички