Мерките за Първа лига ще се отхлабват, ето как ще се процедира с феновете по трибуните


Мерките за Първа лига ще се отхлабват, ето как ще се процедира с феновете по трибуните

1408 0

Мерките, които се взимат за безопасното провеждане на българската Първа лига, постепенно ще се отхлабват. Това призна докторът на националния отбор по футбол Бисер Бочев, който даде пресконференция, а до него бе и делегатът на УЕФА - Илия Илиев. 

"Хигиена и физическа дистанция в помещенията, в които е възможно. Първоначално, в тренировките не трябваше футболистите да удрят топката с глава и да не я питат с ръце. В последните дни все по-стабилно се говори, че броят на заразените намалява. Мерките, които се полагат, стават все по-малко и се облекчават" - обнадеждаващо признава д-р Бочев.

Разбира се, нямаше как да бъде подмината темата с привържениците по стадионите, като все повече такива призовават за използване на поне 30% от капацитетите на стадионите, какъвто процент се допуска и например в кината и театрите, които дори са закрити, за разлика от стадионите.

"Когато се написа тази концепция, все още тези мерки не бяха на лице. Предполагам, че при наличие на още основания, ще се помисли и за този въпрос. Важно е подсигуряването на зрителите. Обикновено това са едни компактни групи, които трудно биха спазвали дистанцията.

Моето мнение е, че спортната публика не трябва да се дели от тази, която посещава концерти и други подобни мероприятия. Вероятно този въпрос много скоро ще бъде обсъден, както и в европейския футбол. Като цяло всички тези мерки се променят със заповеди на Министерството на здравеопазването и спорта" - сподели той по темата.

Илия Илиев, пък, сподели, че всички тези мерки, които се взимат, са по европейски стандарт. Малко по-рано днес (01.06) фенове в България излязоха с молба към Бойко Борисов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички