Матушев: След 3-4 години искаме да изглеждаме като Лудогорец, Берое и Литекс


Матушев: След 3-4 години искаме да изглеждаме като Лудогорец, Берое и Литекс
Снимка: БГНЕС

957 0

Треньорът на Пирин (Благоевград) Неделчо Матушев заяви, че целта пред клуба е постепенно да изгради силен отбор, който след 3-4 години да е прилича на Лудогорец, Литекс и Берое. Проблемът обаче е недоброто финансово положение в тима от Благоевград.

„Не съм съгласен, че тези клубове са направили силни отбори с малко пари. В началото се хвърлиха много пари. Ние искаме стъпка по стъпка Пирин да се изгради и след 3-4 години да изглежда като Лудогорец, Берое и Литекс”, заяви Матушев на пресконференция.

"Стараем се и ще направим всичко възможно Пирин да изглежда по най-добрия начин срещу Черно море, защото те наистина са един достоен отбор, който с времето показва характер и неслучайно е носител на Купата. Всяка една победа ще ни носи самочувствие, както в контролните срещи, така и в официалните. Ще се радваме, ако успеем да победим и в двете домакинства, защото това ще даде допълнителен стимул на хората, които обичат Пирин. По този начин ще върнем и публиката. Ще следваме нашите цели, ще бъде трудно, но ще бъдем последователни", добави още наставникът.

На пресконференцията присъстваше и управителят на клуба Венко Попов, които заяи: "Имаме инвестиционна програма, която е гласувана. В следващия бюджетен период има заложено за трибуна от другата страна на основния сектор. В нея ще има съблекални, хотелска част, даже и козирка, която ще бъде задължителна и се надявам това да бъде реализирано. Стадион "Христо Ботев" няма да бъде занемарен, а ще бъдат правени реконструкции непрекъснато, но поетапно, тъй като не може всичко да се направи наведнъж. С бавни темпове, но ще бъде направено всичко".

Първият мач на Пирин от новия сезон в "А" група е тази неделя срещу Черно море. Мачът започва в 18:30 часа в Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички