Матушев се репчи: Не сме обречени срещу Лудогорец


Матушев се репчи: Не сме обречени срещу Лудогорец

1292 0

Няма да излезем като обречени, дано този път късметът бъде на наша страна, обяви треньорът на последния Пирин Неделчо Матушев на пресконференция преди мача с шамипона Лудогорец. Двата тиа играят утре от 20 часа на стадион "Христо Ботев".

"Настройката в отбора винаги е една и съща - и срещу Лудогорец, както във всеки мач, излизаме да играем със същото желание, страст и хъс за победа", каза още специалистът. 

"Знаем силата на Лудогорец, те имат футболисти, способни да решат всеки мач", продължи наставникът на Пирин.

Матушев е на мнение, че Пирин не е бил надиграван в досегашните мачове от съперниците си, въпреки неблагоприятния им развой. Продължава да се се търсят и нападатели и голмайстори, от каквито има нужда отборът. За предстоящия мач от състава отпада поради контузия Александър Якимов.

Оплаквания е имал централният нападател Мартин Тошев, който не е тренирал пълноценно два дни. Към пълно възстановяване върви след контузията му опитният защитник Александър Башлиев. На линия за мача с Лудогорец ще бъде и Димитър Благов, съобщи Матушев.

На пресконференцията днес управителят на Пирин Венко Попов призова представителите на медиите да се въздържат от разпространяването на слухове и подмятания за несъществуващи проблеми в клуба, които нагнетяват допълнително напрежение в отбора. Той призова и към търпение, защото счита, че отборът на Пирин е млад, тепърва се гради и ще израства, за което е необходимо време.

"Всички искаме победи, каза той. Но един отбор се гради с години, а ние искаме за месец-два да имаме отбор, който да побеждава тимове с традиции, които се надграждат непрекъснато", посочи Попов.

Капитанът на Пирин Юлиан Попев, който също участва в днешната пресконференция, заяви, че колективът е здрав, футболистите работят здраво всеки ден, че имат пълна вяра и застават твърдо зад треньорското ръководство, както и то зад тях. Това той каза по повод на някои "писаници", както ги нарече, че играчите били срещу треньора. "Няма нищо такова, заяви капитанът. Искаме да завършим този мач с успех и гордо вдигнати глави", посочи Попев.

Очаква се той да изведе с капитанската лента Пирин, а Лудогорец - друг благоевградчанин, неговият кум и приятел Светослав Дяков. По този повод Попев каза, че двубоят си е двубой, приятелството си е приятелство и за 90 минути трябва да се забрави кой е кум и кой кумашин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички