Манолев: Искаме да пренапишем историята на българския футбол


Манолев: Искаме да пренапишем историята на българския футбол

2960 0

Защитникът на българския национален отбор Станислав Манолев няма съмнение в победата на тима в първата му европейска квалификация срещу Азербайджан. Той обаче е наясно, че спечелването на ценните три точки няма да е лесна задача. Мачът е във вторник, 9 септември, в Баку.

"Мисля, че нашият отбор не е по-лош от Русия и се надявам, че ще победим Азербайджан", заяви футболистът на Динамо (Москва) пред azerisport.com.

"Силно се надявам, че моите най-добри игри предстоят. Ще бъда щастлив да вкарам гол. Ако ми се удаде, ще бъда радостен. Но най-важното е да играя на високо ниво. Няма голямо значение на каква позиция ще ме постави треньорът в мача. Ние разполагаме с много добри играчи и всеки може да вкара. Аз имам амбиции и искам да спечелим повече точки", добавя Манолев.

"Нашата цел няма нищо общо с личния интерес. Най-голямата ни радост ще е пътуване до Франция. Мисля, че сме станали по-силни. В отбора играят едни и същи футболисти в продължение на две години. Познаваме се добре. Това укрепва стила на игра. Не бива обаче да се заблуждаваме - нашите конкуренти в групата са силни, но всичко ще зависи от нас", категоричен е бранителят.

Манолев изрази надежда, че България ще спечели второто място в групата.

"Италианците и хърватите имат силен състав и срещу тях ще бъде трудно. Гледах мача Англия - Норвегия. Срещу норвежците трябва да излезем съсредоточени и да приемем мача сериозно. Искаме да пренапишем историята на българския футбол и успешно да преминем квалификациите", откровен е бившият футболист на ПСВ (Айндховен).

Според българския национал мачът в Баку ще бъде тежък.

"Гледах видеа с участието на азербайджанския отбор. Мога да кажа, че имат всеотдайни фенове. Не трябва да подценяваме противника. Сигурен съм, че ще бъде много труден мач. За да спечелим в Баку, трябва да покажем характер", завършва Манолев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички