Мадански пред Sportline: Срам е, че не вкарахме на толкова слаба Италия!


Мадански пред Sportline: Срам е, че не вкарахме на толкова слаба Италия!

1459 0

Бившият национален селекционер Михаил Мадански сподели мнението си за двете загуби на националите в квалификациите за Евро 2016, които обрекоха шанса за класиране на отбора. Ето какво каза специалистът пред Sportline.bg:

ИГРАТА СРЕЩУ НОРВЕГИЯ И ИТАЛИЯ: Като всички българи, и аз не съм доволен от показаното от отбора в двата мача. Особено ме разочарова играта срещу Норвегия. Всеки треньор има право да избира състав и тактика. Петев определено е треньорът, който заслужава да е начело на тима. Но цялото треньорско ръководство трябва да си извади големи поуки.

Четох изявление на Конте, че не може да прости на играчите, че не са ни вкарали още няколко гола. Ха! Ние трябва да се срамуваме, че срещу такъв слаб отбор на Италия не вкарахме гол! Те изиграха безумно второ полувреме, отдавна не е имало по-подходящ момент да им вкараме и да ги победим.

ПРИЧИНИТЕ ЗА ДВЕТЕ ЗАГУБИ: Основната е, че на повиканите им липсва игрови опит. Ще дам един пример: След въвеждането на правилото в отборите от "А" група да има по един млад футболист до 21 г. във всеки мач, това се отрази на младежкия национален тим, който постигна престижна победа над Румъния. Сега там са викани футболисти, които играят редовно. А в мъжкия тим имаше футболисти, които не са влизали 5-6 месеца в официален мач. Разговарял съм с Петев и съм му казвал, че в "А" група има добри футболисти, които играят на ниво. И първенството ни е интересно.

КОИ СА НЕЗАСЛУЖЕНО ПРЕНЕБРЕГНАТИТЕ ОТ "А" ГРУПА: Това са Георги Костадинов, Страхил Попов, Асен Георгиев, Пашов от Монтана, Ивайло Димитров от Славия. Те играят добре, а и знаят какво е да си в националния отбор.

НУЖНА ЛИ Е ТОТАЛНА ПРОМЯНА - НА СЕЛЕКЦИОНЕРА И НА ВИКАНИТЕ ИГРАЧИ: Не бих коментирал смяна на селекционера. Има си хора, които решават. Аз, за разлика от много други, не съм толкова нихилистично настроен към националния отбор. Работя сред формациите много години. Виждам 8-9 имена, които биха свършили на селекционера не по-лоша работа от тези, които сега се викат. Отдавна пледирам за подмладяване на националния отбор. Хората там продължават обаче да смятат, че определен кръг от хора ще им свършат работа, а не става в трети поред квалификации.

Не виждам какво толкова рискуваме, ако подходим по друг начин. Не трябва да се задраскат всички настоящи национали, но да се заложи на футболисти, които играят редовно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички