Бобата Жечев пред Sportline: Ще има смяна, Херо е добър избор за националния


Бобата Жечев пред Sportline: Ще има смяна, Херо е добър избор за националния

2193 0

Легендата на "Левски" и бивш изявен национал - Добромир Жечев, коментира пред Sportline.bg проваления квалификационен цикъл на "лъвовете" за Евро 2016, след двете поредни загуби от Норвегия и Италия с по 0:1. Ето какво сподели бившият играч, който има 73 мача и 2 гола с националната фланелка:

ЗА ИГРАТА В ДВАТА МАЧА: Нормално е да не сме доволни. Отборът не показа това, което очаквахме от него. Бяха доста колебливи, през първи мач имахме 1-2 положения за цялото време, което е малко на наш терен. Обикновено, когато сме домакини, имаме по 6-7 положения, а тези дори не бяха опасни. Норвежците контролираха играта и заслужено победиха.

С Италия същата картина: Бърз гол, а ние, вместо да нападнем, записахме само едно хубаво положение на Мицански. При 1:0 нямахме какво да губим, трябваше да заиграем по-открито, по-нападателно. Италия не е на кой знае какво ниво, Норвегия бяха по-добри. "Адзурите" показаха солидна защита, а напред - никаква идея. Може би им липсваше Пирло, който извежда чудесно нападателите.

ПРИЧИНИТЕ ЗА ДВЕТЕ ЗАГУБИ: Не е виновен само треньорът. Това е класата сега. Викат се резерви, това ме притеснява. Но и в нашето първенство не може да се каже, че някой е незаслужено пренебрегнат. Нивото на първенството е ниско, затова Петев прибегна до играещи в чужбина, които нямат игрова практика.

НУЖНА ЛИ Е ТОТАЛНА ПРОМЯНА - СМЯНА НА СЕЛЕКЦИОНЕРА И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ: След цикъла може би ще има смяна, обикновено така се случва след неуспешни квалификации. Не може да се подмлади тотално отборът, трябва да останат и опитни играчи, а на 2-3-4-ма да им се даде път. Херо е изявен треньор, но смятам, че няма да напусне клуба си от Казахстан. Ако реши да поеме националите, е добър избор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички