Люпко: "Левски" не е онзи славен тим, но не са лоши


Люпко: "Левски" не е онзи славен тим, но не са лоши

1010 0

Наставникът на Литекс Люпко Петрович коментира съперника на своя тим в следващия кръг - "Левски". Сърбинът предложи на колегата си начело на "сините" - Стойчо Стоев, двамата да изгледат заедно дербито, тъй като са наказани да не седят на скамейката на своите тимове за сблъсъка.

"Левски е компактен и добър тим с млади играчи, но не е онзи славен тим, който утре ще вдигне титлата. Но играе добре, не играе лошо", коментира Петрович пред "Диема Спорт".

"Треньорът не може да влияе по време на мач. Ние можем да завъртаме играчите по време на мач и да правим промени, само това ще се наруши", заяви той по повод наказанието си.

Петрович сподели какво е променил в отбора, откакто е дошъл, заменяйки Красимир Балъков на поста. Той коментира и играта на своя тим при 2:0 над Лудогорец в първия кръг.

"Имаме доста добри играчи, качествени, които не играеха като отбор. За 7-8 тренировки видях, че нещо не е наред в отношенията помежду им. Успяхме заедно със Стойчо Стоилов да поговорим с тях, казах им, че са отпаднали от най-голия отбор. Трябва да се раздаваме във всеки мач, за спечелим титлата. Играчите веднага прихванаха това, което говорехме. Първото полувреме играхме перфектно, Лудогорец нямаше нито едно положение. Не давахме шанс на съперника, а ние направихме три полуположения, а и едно чисто. Надявах се на гол, но точно такъв като на Асприля не съм очаквал. Той притежава отлично качество. След 1:0 се опасявах, че съперникът може да изравни и поведе. При всяка втора контра създавахме опасно положение", заяви специалистът.

"Аз съм абсолютно щастлив, че дойдох отново в България. Тук винаги се чувствам като в родина, в свой дом. Трудно е да повтаряш едно нещо пак и пак, и пак. Това е класата. Искам и ние да показваме класа мач след мач, така можем да победим", категоричен бе Петрович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички