Лудогорец взе с лекота гостуването си на Царско село


Лудогорец взе с лекота гостуването си на Царско село
Снимка: Ludogorets.com

3014 0

Лудогорец победи с 2:0 при гостуването си на Царско село в двубой от 14-ия кръг на Първа лига. Разградчани не срещнаха никакви трудности по време на двубоя и с попадения на Якуб Швиерчок и Икоко запазиха преднината си на върха.

Още във 2' разградчани можеха да поведат и то след автогол. Джони Пласид бе близо до гол в собствената си врата след центриране на Дан Битон, което не успя да изчисти добре. Пласид внимаваше и предотврати опасността. В 4' Карачанаов стреля от дистанция, но топката мина малко над гредата.

Постепенно Лудогорец увеличи атаките си и в 21' откри резултата. Анисе открадна топката в центъра на терена и подаде към Жоржиньо, който напредна добре и влезе навътре към границата на наказателното поле. С хубав пас той изведе Швиерчок, като полякът не сгреши при завършващият удар.

След попадението "орлите" вдигнаха оборотите, като първо Анисе се отличи с пропуск, а след това Дан Битон нацели гредата. В 28' се стигна до още един пропуск за гостите. Светослав Дяков изведе Чибота на скорост отляво. Той не овладя добре, но се пак се завъртя и опита завършващ удар, който прелетя много високо над целта. В 32' пък срещата бе прекъсната, тъй като пръскачките на терена се пуснаха. В добавеното време на първата част Пламен Илиев трябваше да се намеси.  Карачанаков центрира от фаул, а Кавдански изскочи от дълбочина и протегна крак, за да нанесе удар, който обаче не затрудни Илиев.

И втората част продължи с натиск на Лудогорец, като в 56' удвои преднината си. След няколко грешки на домакините Швиерчок се пребори за топката и я отклони вдясно за Жоржиньо. Той записа втора асистенция, след като подаде към Икоко в наказателното поле. Десният бек впечатли с хубав завършващ удар.

В 60' Пласид отрази удар на Дан Битон от пряк свободен удар. В 68' гостите пропуснаха поредна възможност за ново попадение. Битон пусна към Шверчок, който шутира от 15-16 метра, но вратарят на Царско село спаси, а малко след това Тауата шутира от 17 метра в лявата греда. В 70' Шверчок направи невероятен пропуск, като не успя да вкара от два метра на празна врата след пас на Жоржиньо. В 82' след контраатака Венци Христов стреля от над 20 метра, но Пламен Илиев се справи блестящо и запази резултата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Царско село: 30. Джони Пласид - 25. Йордан Минев, 3. Мартин Кавдански, 26. Георги Хашев, 14. Веселин Минев - К - 17. Реян Даскалов, 44. Божидар Кацаров - 7. Антон Карачанаков, 8. Уесли Ната, 11. Родни Антуи - 10. Георги Минчев;

Лудогорец: 23. Пламен Илиев - 22. Джордан Икоко, 5. Георги Терзиев, 3. Антон Недялков, 6. Талеб Тауата - 18. Светослав Дяков - К, 12. Абел Анисе - 17. Жоржиньо, 8. Дан Битон, 13. Мавис Чибота - 10. Якуб Швиерчок;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Разградчани нямат право на грешка, след като по петите им са Локомотив Пловдив и Левски. Талеб Тауата ще направи своя официален дебют и в Първа лига. Досега той игра само в мача за Купата на България с Нефтохимик. Въпреки това е неизменен титуляр в селекцията на Израел.

Нападателят Клаудиу Кешеру пък ще бъде съхранен за следващия мач на Лудогорец - домакинството на Берое на 2 ноември (събота). Той лекуваше контузия и Генчев не иска да го рискува излишно. Халфът на Царско село Серкан Юсеин пък няма да може да се изправи днес срещу своя отбор. Както е известно, полузащитникът е под наем при Царете именно от Лудогорец.

Така днес Никола Спасов ще е без един от основните си изпълнители в средата на терена. Другият, който пропуска срещата, е трайно контузеният Антонио Георгиев. Други кадрови проблеми пред наставника на столичани няма., с

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички